Çerkezköy’de bir ilk

1987'den bu yana her yıl 11 Temmuz'da kutlanan Dünya Nüfus Günü, bu yıl Çerkezköy’de ilk defa kutlandı. Organizasyonda yılın en başarılı 3 muhtarına plaket verildi. Yemekte konuşan Kapaklı Belediye B

Çerkezköy 12.07.2012 22:56:00 0
Çerkezköy’de bir ilk

 Çerkezköy Haber – Bu yıl Çerkezköy’de ilk kez kutlanan Dünya Nüfus Günü dolayısıyla Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü ve Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi.

 

HER YIL YÜZDE 8 BÜYÜYORUZ

 

Önceki gün 17.00-20.00 saatleri arasında Rüya Garden tesislerinde gerçekleştirilen Dünya Nüfus Günü etkinliğinde konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, böyle bir etkinliğin Çerkezköy’de ilk kez düzenlendiğine dikkat çekerek “Bu tür organizasyonların temelinde dünya nüfusunu dengeleme amacı yatıyor. Nüfusla ilgili sorunlara dikkat çekilmek isteniyor” dedi. Tekirdağ’da nüfus artış oranı en yüksek olan ilçenin Çerkezköy olduğunu söyleyen İnce, “Nüfusumuz her yıl yaklaşık yüzde 8 oranında artıyor. İnsanlar nüfusla ilgili sorunlar hakkında bilinçlendirilmeli” dedi. Gökhan İnce, tüm muhtarlar adına Türkiye Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar’a başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Gökhan İnce kendisine verilen çiçeği de Belediye Başkanı Ali Ertem adına kabul etti.   

 

EKSİKLİKLERİMİZ OLACAKTIR

 

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü’nün, nüfus artışından kaynaklanan sorunların gündeme gelmesi, tartışılması ve çalışmaların hızlandırılması amacı ile kutlandığını belirten İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, bu tür organizasyonlarla dünya kamuoyunun ilgilisinin, nüfus sorunlarına çekilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Yelek, “Organizasyonun ilk olması nedeni ile bazı eksikliklerimiz olacaktır elbet. Amacımız bu tür organizasyonları sürekli hale getirmek, eksiklikleri birlikte gidermek ve kamuoyunun ilgisini nüfus sorunlarına çekebilmektir” dedi. Yapılan değerlendirme sonucunda 2011 yılında başarılı olan muhtarların belirlendiğini ifade eden Gülhan Yelek “İlçe ve belde belediye başkanlarımız, muhtarlarımızın sorunları ile yakından ilgilendiler” diyerek belediye başkanlarına da teşekkür etti.

 

AYNASI İŞTİR KİŞİNİN

 

Konuşmaların ardından, 2011 yılında Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde yılın muhtarları seçilen 3 muhtara da plaket verildi. Yılın en başarılı muhtarı seçilen Kızılpınar Yunus Emre Mahallesi Muhtarı İshak Aydın, plaketini Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın elinden aldı. Düzenlenen organizasyondan dolayı Gülhan Yelek ve Şükrü Dumanlar’ı tebrik eden Korkmaz, muhtarların işinin çok zor olduğunu ve belediye olarak her zaman yardıma hazır olduklarını ifade etti. Yılın en başarılı muhtarının Kızılpınar’dan çıktığına dikkat çeken Faruk Korkmaz, “Aynası iştir kişinin” atasözüne vurgu yaparak, “Muhtarımızın mahallesine girildiğinde bu plaketi hak ettiğini görmemek mümkün değildir. Kendisini başarılarından dolayı kutluyorum” dedi. 

 

MUHTARLARA YARDIMA HAZIRIZ

 

Yılın en başarılı muhtarları arasında gösterilen ve aynı zamanda en genç muhtar olan Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz ise plaketini Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden aldı. Başkan Mandalı belediye olarak muhtarlara her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi.

 

BABASINA LAYIK BİR MUHTAR OLDU

 

Seçkin Dilsiz’in babasının 5 dönem muhtarlık yaptığına dikkat çeken Mandalı, “Kardeşimizin babası 25 yıla yakın bir süre muhtarlık yaptı. Babasına yakışır bir muhtar oldu” dedi. Muhtarını öven Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a göndermede bulunan İrfan Mandalı, “Seçkin kardeşimiz Çerkezköy’deki diğer beldelerin nüfusundan daha fazla nüfusa sahip bir mahallenin muhtarlığını yapıyor. Resmi rakamlara göre Cumhuriyet Mahallesi’nin nüfusu yaklaşık 20 bin. Kayıt dışı nüfus ile birlikte bu sayı 25 bini buluyor. Seçkin Dilsiz, babasına layık bir muhtar oldu. Kendisi ile gurur duyuyorum” diye konuştu.     

 

ÇERKEZKÖY’ÜN UHDESİNDE OLMAK İSTEMİYORUZ

 

Kapaklı olarak artık Çerkezköy’ün uhdesinde olmak istemediklerini söyleyen İrfan Mandalı, “Çerkezköy’e bağlı bir mahalle olmak istemiyoruz. Ankara ile sürekli görüşmeler içindeyiz. Kendilerinden güzel haberler alıyoruz. İnşallah Ekim-Kasım aylarında Kapaklı’nın ilçe olduğu müjdesini alacağız” dedi. Mandalı konuşmasının ardından yılın en başarılı 3 muhtarından biri olan Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç’a da plaketini takdim etti. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dünya Nüfus Günü kutlamalarına İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, Türkiye Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Dumanlar’ın yanı sıra, İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler; İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, M. Zeki Gürcün, Ercan Çorbacı ve Abdurrahman Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Aydemir, Çerkezköy Özel İdare Müdürü Hüseyin Şahin, PTT Müdürü Ali Arslan, Çorlu Nüfus Müdürü Saffet İran, Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven, Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Kamil Yiğit, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan, muhtarlar ve bazı kamu kurumu çalışanları katıldı.       

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10