“BİK kaliteyi artırır”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey'i ziyaret etti. Tekirdağ'daki yerel basın hakkında bilgi alan Akbulut, BİK'nin yerel basında kaliteyi artırd

Tekirdağ 13.07.2012 22:43:00 0
“BİK kaliteyi artırır”

 Çerkezköy Haber - Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, partinin basın ve medya sorumlusu Ramazan Baran, Tekirdağ'a mart ayında kurulan Basın İlan Kurumu'nu ziyaret etti.

“İLÇELERDEKİ GAZETELERE DE BİZ BAKACAĞIZ”

Akbulut kurumun çalışmaları hakkında Şube Müdürü Mustafa Canbey'den bilgi alırken, yerel gazeteciliğin zor bir iş olduğunu ifade eden Canbey, "Yerel gazeteciliğin belli bir zorlukları var. Tekirdağ merkezde 6 tane vasıflı gazete faaliyet gösteriyor. 15'e yakın ise haftalık ve aylık gazete var. Şuanda ilçelerdeki gazetelerin denetimine biz bakmıyoruz. Ancak Büyükşehir olduktan sonra bu gazetelere de biz bakacağız" dedi.

“STANDARTLARI YÜKSELTEME ÇALIŞIYORUZ”

Yerel gazetelerin standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını ifade eden Canbey, "Elimizden geldiğinde yerel gazetelerin standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Personel eğitimi, baskı kalitesi gibi konulardan kalitenin artırılmasını amaçlıyoruz." dedi.

“BASINA İVME KAZANDIRACAKTIR”

BİK'in 2009 yılında atağa geçtiğini söyleyen Canbey, "10 ilde şubemiz vardı. 2009 yılından sonra illerde şube açmaya başladık. Şuanda 32 ilde şubemiz var" bilgisini verdi. BİK'in Tekirdağ’daki basına katkılar sağlayacağını belirten Milletvekili Akbulut da, "İnanıyorum ki bu kurumumuz basındaki kaliteyi artıracaktır. Tekirdağ basınına bir ivme kazandıracaktır. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10