Girişimci adayları sertifikalarını aldı

Kapaklı Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürd

Çerkezköy 13.07.2012 22:56:00 0
Girişimci adayları sertifikalarını aldı

 Çerkezköy Haber - KOSGEB’in Kapaklı Belediyesi ile birlikte düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursunun kursiyerleri 12 günlük eğitimlerinin ardından Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle girişimcilik sertifikalarını aldı.

 

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Dün saat 10.30’da düzenlenen sertifika törenine Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci ve kursiyerler katıldı.

 

“KAPAKLIMIZA HAYIRLI OLSUN”

 

Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan, Kapaklı Belediyesi ve KOSGEB’in ortaklaşa düzenlemiş olduğu eğitimlerin çok başarılı geçtiğini ifade ederek “Düzenlenen kursta 30 arkadaşımız ile birlikte ben de eğitim aldım. Aldığımız eğitimlerin sonunda hep birlikte sertifika almaya hak kazandık. Girişimcilik Kursu ile kendi işini kurmak isteyenlere fırsat sağlamaktadır. Bu kursumuzun Kapaklımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“27 BİN TL HİBE DESTEĞİ VERİLECEK”

 

Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de, eğitime katılıp sertifikalarını alan girişimcilere eğitim sonrasında iş yerlerini açmaları halinde ‘İşletme Kuruluş Desteği’ kapsamında 5 bin TL destek verileceğini belirterek “Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği’ olarak 10 bin TL ve ‘İşletme Gideri Desteği’ olarak aylık bin TL, toplamda 12 bin TL ve genel toplamda da 27 bin TL hibe desteği verilecek” dedi.

 

“DESTEK RAKAMLARIMIZ 70 BİN TL OLDU “

 

Girişimcilerin ayrıca alacakları makine, teçhizat için sabit yatırım desteği adı altında faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz olmak üzere 70 bin TL teminat mektubu karşılılığında kredi kullanabileceklerini dile getiren Özay Cebeci “Biz kamu kurumu olarak hibe desteği veriyoruz. Eskiden bu desteğe ulaşmak için 4 aylık bir eğitim ve danışmanlık hizmeti almak gerekiyordu. Şimdi ise bir aylık zamanda rakamları yükselttik. Destek rakamlarımız 70 bin TL oldu” bilgisini verdi. 

 

“MÜŞTERİLERİNİZİ HER ZAMAN MEMNUN EDİN”

 

Sertifika alanları tebrik eden Cebeci “Bu sertifikalar sizin için yeni bir hayata adım olur. Düzenli çalışanların ve kendilerini yormayanların birer girişimci olmasını istiyoruz. Sizler finansman destekleri ile girişimci olacaksınız. Kapaklı Belediyesi yetkililerine bu çalışmada faydalı oldukları için teşekkür ediyorum. Her ne iş yapıyorsanız yapın yaptığınız işin pazarlama olduğunu unutmayın. Müşteri kapasiteniz yoksa para kazanamazsınız. Müşteriyi her zaman memnun edin” dedi.

 

30 GİRİŞİMCİ ADAYI SERTİFİKA ALDI

 

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Hikmet Ziya Özek, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ali Doğuş, Cengiz Uçar ve Aziz Özkan’ın da aralarında bulunduğu 30 girişimci adayına sertifikaları verildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10