İmam Hatip Lisesi’nin temeli atıldı

2013-2014 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi hedeflenen Ambardere mevkii 1215 ada 2 nolu parselde 12 bin 460 metrekare alan üzerine yapılacak olan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin temel atma töreni dün saat 14.3

Çerkezköy 13.07.2012 22:57:00 0
İmam Hatip Lisesi’nin temeli atıldı

 Çerkezköy Haber - Bir süre önce Tekirdağ Valiliği ile Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında protokolü imzalanan ve Haziran ayı başında da yüklenici firma ile yapım sözleşmesi imzalanan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

YOĞUN TALEP GELDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kızılpınar Merkez Camii İmamı Ahmet Çolak’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Törende açılış konuşmasını yapan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz, İmam Hatip okullarının ihtiyaçtan dolayı kurulduğunu belirtti. İmam Hatiplerin, halkın gönlünde farklı bir yere sahip olduğunu söyleyen Karaöz, “Halkımızdan İmam Hatip için yoğun talep geldi. Bu nedenle 10 kurucu üye ile derneğimizi kurduk ve faaliyetlere başladık” dedi. İmam Hatip Lisesi’nin, hayırsever vatandaşların yardımları ile yapılacağını söyleyen Başkan Karaöz, “İlk günden beri enerjisinin büyük kısmını bu iş için harcayan AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı ve desteklerini esirgemeyen Sanayici İlhan Akıncı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

MEÇHUL HAYIRSEVER GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Hayırsever vatandaşlara katkılarından dolayı teşekkür eden Karaöz, “Özellikle isminin açıklanmasını istemeyen bir iş kadınımız büyük yardımlarda bulundu” diyerek meçhul hayırsevere, tüm hayırseverlere, okul için bürokratik işlemlerin halledilmesinde yardımcı olan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e, bu arsayı tahsis eden Belediye Başkanı Ali Ertem ve meclis üyelerine de teşekkür etti.

YATIRIMLARIN ARDI ARKASI KESİLMEMELİ

Tekirdağ’ın sürekli göç alan bir il olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise, yıllık öğrenci sayısında 4 bin kişilik bir artış olduğunu ve bu sayının 2 bin 800’ünün Çerkezköy’e geldiğini kaydetti. 12’li sisteme geçildiği için okulların birçoğunun 2’li öğretime geçtiğini belirten Halis İşler, “Çerkezköy ve Çorlu’ya ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın yetmeyecektir. 3 yıl içinde bütün ilkokullar, orta okullar ve liseler birbirinden bağımsız binalarda olmak zorunda. Çerkezköy başta olmak üzere Tekirdağ’a yapılacak yatırımların ardı arkası kesilmemeli” dedi.

İNŞALLAH BU GURURU YAŞARIZ

Eğitime yüzde 100 destek kampanyası ile hayırseverlerin, Milli Eğitim Bakanlığı’na yardımlarının devam ettiğini ifade eden Halis İşler, “Hedefimiz Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde her türlü meslek lisesinin yapılmasını sağlamaktır. İnşallah bugün burada toplanmamıza vesile olan İmam Hatip Lisesi’nde eğitim vermenin gururunu yaşarız” diye konuştu. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in eğitim için gücünün çok üstünde gayret sarf ettiğini söyleyen İşler, Ertem’e ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür ederek okulun Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti. 

ÜZÜNTÜMÜZ SONA ERDİ

33 yıl önce İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğunu anımsatan ve Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “İlçemiz 200 bin nüfusa ulaştı. Ülke ve millet için hayırlı nesiler yetiştiren İmam Hatip Lisesi’nin Çerkezköy’de olmamasının üzüntüsünü yaşıyorduk. Ramazan arifesinde temelini atığımız bu İmam Hatip Lisesi ile söz konusu üzüntümüz sona erdi” dedi.

BARIŞ, DAHA DA KUVVETLENDİ

Çerkezköy’deki insanların barış ve huzur içinde yaşadığını ifade eden Ali Ertem, İmam Hatip Lisesi ile barış ve huzurun daha da kuvvetlendiğini kaydetti. Bir okulun kolay yapılmadığını belirten Ertem, “Hayırsever vatandaşlara büyük iş düşüyor. Herkes bu İmam Hatip Lisesi için bir şeyler yaptı, yapmaya da devam edecek. Bürokratik anlamda işlerimizi hızlandıran Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e, elini taşın altına koyan dernek üyelerine ve özellikle bu arsanın tahsisi için oybirliği ile karar alan meclis üyelerime çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

4 OKULDAN 2’Sİ ÇERKEZKÖY’E

İmam Hatip Lisesi’nin 40 derslikli donanımı ile Trakya’nın en büyük kompleksi olacağını söyleyen Ertem, “Sanayinin güçlü olduğu Çerkezköy’de bu okulun 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine yetişmesi gerekiyor. Tekirdağ’a yılda 4 okul yapılması gerekiyorsa bunun 2’sinin Çerkezköy’e yapılması şart” dedi ve yalnızca İmam Hatip değil, diğer okulların da yapımı için hayırseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

MESLEK LİSELERİ ÖNEM KAZANDI

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut de, meslek liselerinin çok önemli hale geldiğini söyledi. Gelişmiş ülkelerdeki liselerin yüzde 65’inin meslek lisesi, yüzde 35’inin de genel lise olduğunu kaydeden Akbulut, “Bu oranlar ülkemizde tam tersi durumda. Meslek lisesi oranımız yüzde 35, genel lise oranımız ise yüzde 65 civarında” dedi.

EĞİTİMDE REFORM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

4+4+4 sistemi ile eğitimde büyük bir reform gerçekleştirildiğini söyleyen Akbulut, “28 Şubat 1997’de gerçekleşen postmodern darbe ile 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasına geçilerek imam hatiplerin orta kısımları kapatıldı. Halkımızdaki, söz konusu dayatmanın insan haklarına aykırı olduğu fikri iyice güçlendi. Yeni sistem ile zorunlu eğitim 12 yıla çıktı. Meslek Liseleri daha da önemli hale gelecek. Bu sayede ara eleman dediğimiz lise mezunu gençlerimiz, üniversiteye gitmeden iş sahibi olabilecek” diye konuştu.

ZATEN HAKKIYDI

İmam Hatip Liseleri’nin orta kısımlarının tekrar açılması konusunda değerlendirmede bulunan Akbulut, “Bu zaten İmam hatiplerin hakkıydı. Tekrar eski haklarına kavuştular ve orta kısımları açıldı. Ortaokuldaki öğrenciler, istedikleri takdirde Kuran ve Siyer derslerini de seçmeli ders olarak görebilecek” dedi.

AMERİKA’YI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK

İnsana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu ifade eden Ziyaeddin Akbulut, “Ne kadar kaliteli insan yetişirse, Türkiye’nin geleceği de o denli kuvvetli ve çağdaş olur” dedi. 12 yılı bitirmeyen öğrencilerin zorunlu eğitimi tamamlamış sayılmayacağını ve diploma alamayacağını kaydeden Akbulut, “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Çerkezköy’de çok önemli inşaatlar yapılıyor. Adliye Sarayı’nın inşasına başlanmış. 250 yataklı Devlet Hastanesi için projeler hazırlandı” ifadesini kullandı.

10 YILDA BİN 800 DERSLİK YAPILDI

Daha fazla okul yapımı için çaba gösterilmesi gerektiğini söyleyen Akbulut, “Tekirdağ’da Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış 3 bin derslik vardı. Son 10 yılda bin 800 derslik yapıldı. Fakat yetmez. Daha fazla okula ihtiyaç var. Hayırsever vatandaşların desteği ile bu eksiklik giderilecektir. Bu okullarda da ülkesine yararlı nesiller yetişecektir” dedi ve İmam Hatip Lisesi’nin hayırlı olmasını temenni etti. 

İMAM HATİP LİSESİ BİR İHTİYAÇ

180 bin nüfusa ulaşan Çerkezköy’de İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyaç duyulduğu gerçeğinden yola çıkarak bu çalışmanın başlatıldığını söyleyen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, “Bu ihtiyaç en kısa zamanda giderilmeliydi. Hızlı bir şekilde çalışmalara başladık” dedi.

İNŞAATLAR DEVAM EDİYOR

Ülke için çok başarılı nesiller yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Kemelek, “Bir ülke kendi örf ve adetlerine sahip çıktığı sürece ayakta durur. Aksi takdirde kişi başına düşen milli gelir ne kadar yüksek olursa olsun ayakta duramaz. Tekirdağ’da bütün okullara harcadığımız bedel kadar bir bedel harcanarak bu lise yapılacak” dedi. Önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan Denizcilik Meslek Lisesi ile birlikte toplam 152 derslikli meslek lisesinin inşasının devam ettiğini söyleyen Vali Kemelek, “Başarılı bir eğitim için iyi bir öğretmen kadar uygun fiziki şartların sağlanması da önem arz ediyor” diye konuştu.

BAKANLIĞIN EN PRESTİJLİ PROJESİ

İmam Hatip Lisesi projesinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın en prestijli projesi olduğunu ifade eden Zübeyir Kemelek, “Burada okuyacak çocuklarımızı şimdiden kutluyorum” dedi. Bu tür projelere yalnızca Çerkezköy Belediyesi’nin değil belde belediyelerin de destek verdiğini söyleyen Kemelek, “Kapaklı’da 21 derslikli bir okul yapalım dedik, belediye başkanı bu sayıyı 40’a çıkardı. Kızılpınar’da bir lise anahtar teslim şeklinde Milli Eğitime devredildi. Burada da hayırseverlerin katkısını gördük. Bu güçlü dayanışma beni çok duygulandırdı” dedi. 

İNŞAAT HARCINA ZEMZEM KATILDI

Protokol konuşmalarının ardından Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin eşliğinde temel atma töreni için dua edildi. Dua öncesi konuşan Müftü Emin, “Bir hanımefendi bana bir emanet verdi. İmam Hatip Lisesi için bir altın hediye etti. Ayrıca Mekke’den zemzem suyu getirerek, bu suyun inşaatın harcına katılmasını istedi” dedi. Duanın ardından inşaat alanına getirilen kurban tekbirler eşliğinde kesildi. Milletvekili Akbulut, Vali Kemelek ve diğer protokol üyeleri hep birlikte butona basarak okula ilk harcı attı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenine AK Partili Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İ Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ve Habip Bilgin, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Soner Çizen ve Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özber Çetin, Çerkezköy ve Belde  Belediye Meclis Üyeleri, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy temsilcisi Ahmet Üzgün, bir süre önce Demokrat Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Kapaklı Eski Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, AK Parti Belde Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, iş adamları, din görevlileri, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.     

Haber / Ahmet KARDEŞ  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10