İsmet Şimşek kefaletle serbest

Karaağaç Belediyesi’nin bir önceki dönemine ilişkin geçtiğimiz yıl Haziran ayında “Rüşvet, ihaleye fesat karıştırma resmi ve özel evrakta sahtecilik' suçlamaları ile gözaltına alınarak ma

Çerkezköy 13.07.2012 23:00:00 0
İsmet Şimşek kefaletle serbest

 Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediyesi’nin bir önceki dönemine ilişkin geçtiğimiz yıl Haziran ayında “Rüşvet, ihaleye fesat karıştırma resmi ve özel evrakta sahtecilik" suçlamaları ile gözaltına alınarak mahkeme tarafından tutuklanan ve bir yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan Karaağaç belediye Eski Başkanı İsmet Şimşek ve diğer 5 tutuklu sanık dün 50’şer bin TL kefalet karşılığı serbest bırakıldı.

GEÇTİĞİMİZ YIL TUTUKLANMIŞTI

Karaağaç Belediyesi'nin bir önceki dönemine ilişkin Geçtiğimiz yıl Haziran ayında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Karaağaç Belediye eski Başkanı İsmet Şimşek, Talip Bakay, Yücel Bozan, Kemal Yılmaz ve İlyas Yamak tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, savcılığın yaptığı itirazın ardından Metin Marangoz, Ahmet Çavuş, Tuncer Rençber, Birol Yavuzcan ve İlknur Erol hakkında da tutuklama kararı çıkmıştı.

KEFALETLER SERBEST

Tutuklu sanıklar İsmet Şimşek, Yücel Bozan, Talip Bakay, Kemal Yılmaz ve İlknur Erol, dün sabah Çorlu Ağır Ceza mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Sabah saat 09.30’da başlayan mahkeme saat 10.30’da sona ererken, mahkeme sanıkların 50’şer bin TL kefaletler serbest bırakılmasına karar verdi. Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan sanıklar, kefaletlerinin ödenmesinin ardından serbest bırakılırken, Belediye Eski Başkanı İsmet Şimşek ve diğer sanıkların adliye önünde bekleyen aileleri de mahkemenin kararının ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10