Sigara içen, devletten yardım alamayacak

Marmara Ereğlisi’nde başlatılan uygulamayla sosyal yardımlaşmadan para yardımı alan ve sigara içen ailelerin yardımları sigarayı bırakmadığı takdirde kesilecek.

Marmara Ereğlisi 15.07.2012 15:18:00 0
Sigara içen, devletten yardım alamayacak

Çerkezköy Haber - Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, vatandaşları sigara ve alkolden vazgeçirmeye çalışmak için yeni bir uygulama başlattı.

 

650 AİLEYE YARDIM YAPILDI

Demiröz, kaymakamlıktan yardım alan ve çocuklarının ve eşinin rızkı olan bu parayı sigara ve alkole veren aile reislerinin sigarayı bırakmadığı takdirde aldığı yardımı kesme kararı aldı. İlçede 650 ihtiyaç sahibi aileye nakit ve yiyecek yardımı yaptıklarını belirten Demiröz, "Biz devlet olarak fakir ailelerimizi her zaman gözetiyoruz. Ailelerimize 2 ayda bir 300 ile 600 TL arasında değişen miktarlarda para yardımı yapıyoruz" dedi.
ALKOL VE SİGARA İÇENLERE YARDIM YOK
Bazı aile reislerinin devletten aldığı yardım parasını sigara ve alkole harcadığını belirten Kaymakam Demiröz, "İncelemelerimizde gördük ki çalışmayan ve devletten yardım alan babalar bizim verdiğimiz parayı sigara ve alkole yatırıyor. Biz de bu babaları alkol ve sigaradan uzaklaştırmak için verdiğimiz yardımları kesme kararı aldık. Şuanda eğitim aşamasındayız. Ben evlere ani baskınlar yapıyorum. Önceki yaptığım ani baskınlarda sigara ve alkol bulduğum evde bir başka baskında da sigara ve alkol bulursam yardımları keseceğiz. Alkolü ve sigarayı bırakanlara yardım yapmaya devam edeceğiz" dedi.
AMAÇ ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK
Yardımları erkeklerin alkole sigaraya vermemesi için kadınlara yaptıklarını ifade eden Demiröz, "Buna rağmen erkekler eşlerinin aldığı yardım parasını sigaraya veriyor. Kadınlardan yoğun şikayet var. 'Kaymakam bey eşlerimiz bu parayı sigaraya veriyor. Evde çocuklarım ekmek bekliyor. Bizden zorla alıyorlar' diyor. Biz de bunun önüne geçebilmek için bu tür bir uygulama başlattık. İnşallah vatandaşlarımızı sigara ve alkol illetinden uzaklaştırırız" dedi. Amaçlarının vatandaşları sağlıklarını ve bütçelerini etkileyen zararlı alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu söyleyen Kaymakam Demiröz, "Biz sosyal bir devlet olarak en ücra köşelerdeki vatandaşlarımızı bularak ona devletimizin sıcak yüzünü gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10