Kapaklı, Kızılpınar ve Veliköy’e sıcak bakıyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından Çerkezköy ve diğer ilçelerde çeşitli ziyaretler düzenleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, önceki gün Çerkezköy Haber G

Çerkezköy 15.07.2012 17:34:00 0
Kapaklı, Kızılpınar ve Veliköy’e sıcak bakıyoruz

Çerkezköy Haber - TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte yaptığı ziyaret programı çerçevesinde Çerkezköy’de bir dizi ziyarette bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Haber Gazetesi’ni de ziyaret etti.

“BUGÜN SEÇİM OLSA YÜZDE 50’NİN ÜSTÜNDE OY ALIRIZ”
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İl Eski Başkanı Soner Çizen, İl Genel Meclis Üyeleri Ercan Çorbacı, Hasan Karaca’nın da aralarında yer aldığı kalabalık bir heyetle gazeteyi ziyaret eden Akbulut, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. AK Parti hükümetinin yaptığı icraat ve çalışmaların vatandaşlar tarafından takip edildiğini ifade eden Akbulut, “Bugün seçim olsa yüzde 51-53 oy alırız” dedi.
“KAPAKLI, VELİKÖY VE KIZILPINAR’IN İLÇE OLMASINI ÖNERDİK”
Çerkezköy’de son zamanlarda en önemli gündem konularından olan Büyükşehir düzenlemesine ilişkin de konuşan Akbulut, düzenlemenin yetişmediğini belirterek “Ekim ayında TBMM’nin açılması ile birlikte görüşülecek ilk konulardan biri Büyükşehir tasarısıdır” ifadesini kullandı. Kapaklı’nın ilçe olup olmayacağının son dönemde çok konuşulduğunun belirtilmesi ve bununla ilgili herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Akbulut “Tekirdağ Büyükşehir olunca beldelerin kapanacak olmasından dolayı Tekirdağ’da 24 belde belediyesinin 20’si ilçe olma talebinde bulundu. Biz bunların 9 tanesine sıcak baktık. Talep olarak intikal ettirdik” dedi. Kızılpınar ile Veliköy’ün birleşmesi ve Kapaklı’nın da tek başına ilçe olması taleplerinin de intikal ettirdikleri talepler arasında yer aldığını söyleyen Akbulut “Biz 9 ilçe öngörüsünde bulunduk. Ama neye karar verilir, uygulaması nasıl olur bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil” dedi. 
“VERGİNİN YÜZDE 5’İ BURADA KALACAK”
Beldenin 4 ayda yaptığı bir çalışmayı, Büyükşehirin bir ayda yapabilecek durumda olduğunu söyleyen Milletvekili Akbulut, büyükşehir modeli olarak da Kocaeli modelinin uygulanabileceğini belirtti. Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Denizli dışında Büyükşehir olacak illerde birden fazla ilçe olabileceğini, Tekirdağ için ise tek merkez ilçenin öngörüldüğünü söyleyen Akbulut “Tekirdağ büyükşehir olduğu zaman ödenen verginin yüzde 5’i buraya kalacak. Tekirdağ 3 milyar vergi ödüyor. O verginin yüzde 5’i Tekirdağ’a kalacak ve Tekirdağ için kullanılacak” diye konuştu.
“İHTİYAÇ VARSA GİDERİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Çerkezköy’de öğretmen ve polislerin nüfusa oranla yetersiz olması konularının dile getirilmesi üzerine konuşan Akbulut, Çorlu ve Çerkezköy memur atamalarında aslan payını alıyor. Eğitim ve diğer donatılar da nüfus artışına göre payını alıyor. Kişi başına düşen polis sayımızda önemli bir açığımız var. Ama polisin de çok dışarıda olması doğru değil. Vatandaş sokakta rahat olmalı” dedi. Akbulut, Çerkezköy’deki durumu da değerlendireceklerini ve ihtiyaç varsa giderilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10