Fosseptiğini denize boşaltan belediyelere ceza

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Marmara Ereğlisi ilçe belediyesi ve Yeniçiftlik belde belediyesine fosseptiği arıtmadan denize boşalttığı gerekçesi ile ceza yağdırdı.

Tekirdağ 16.07.2012 20:59:00 0
Fosseptiğini denize boşaltan belediyelere ceza
Çerkezköy Haber - Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Marmara Ereğlisi ilçe belediyesi ve Yeniçiftlik belde belediyesine fosseptiği arıtmadan denize boşalttığı gerekçesi ile ceza yağdırdı.
DENETLEME YAPILDI
Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri Marmara Ereğlisi ilçesi sahillerinde denetleme yaptı. İlk olarak Marmara Ereğlisi’nde atık su arıtma tesislerinde denetim yapan ekipler, yapılan analizlerde Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ne aykırı derecede fosseptik tespit etti.
2 BELEDİYEYE 226 BİN TL CEZA
Fosseptiğin denize arıtılmadan verildiğini belirleyen ekipler, Marmara Ereğlisi ilçe belediyesine 37 bin 696 TL idari para cezası kesti. Marmara Ereğlisi ilçesi Yeni Çiftlik beldesinde de uzman ekipler tarafından yapılan incelemelerde atık su arıtma tesisinin çalışmadığı, fosseptiğin arıtılmadan denize verildiğini belirlendi. Fosseptiğin denize verildiği yerlerden numune alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, numunelerde fosseptiğe rastlanılması üzerine Yeni Çiftlik Belediyesi’ne de 188 bin 488 TL idari para cezası yazdı.
DENETİMLER DEVAM ETİYOR
Para cezasının ardından Yeni Çiftlik Belediyesi’nin çalışmayan atık su arıtma tesisinin tamiratını yaparak yeniden hizmete soktuğu öğrenildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerin devam ettiği, eksik görülen belediyelerle ilgili olarak da adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.
Haber / Cihangir ARIK

0282 726 91 91
0282 747 65 10