Fırınlara hijyen denetimi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, beldede faaliyet gösteren fırın ve unlu mamül imalat ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim düzenledi.

Çerkezköy 16.07.2012 21:04:00 0
Fırınlara hijyen denetimi
Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, beldede faaliyet gösteren fırın ve unlu mamül imalat ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim düzenledi.
Ramazan ayına sayılı günler kala denetimlerini devam ettiren ekipler, hijyen, ekmek gramajları ve yasal evrakların kontrol edildiği denetimlerde sağlık kurallarına uymayan müesseseler için gerekli yasal işlemleri yapılıyor. Denetimlerle ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, zabıta ekiplerinin özellikle hijyen kuralları ve sağlıklı gıda tüketimine yönelik yapılan iş yeri denetimlerinde çalışanlar, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı, kullanılan malzemelerin son kullanma tarihinin geçip geçmediği ile ilgili kontroller yaparak halkın sağlığına tehlike arz edebilecek olumsuzlukları kontrol ettiklerini belirtti.
GÖREVİMİZ, HAKKI TESLİM ETMEK
Ramazan ayında da denetimlerin devam edeceğini ifade eden Mandalı “Halkın menfaatlerini ve sağlığını ön planda tutmak için ekiplerimiz çalışıyor. Tüm gıda maddeleri satan işyerlerini denetlerken esnafların cezalı duruma düşmesini istemiyoruz. Ancak her zaman belirtildiği gibi tüketicinin hakkına da riayet edilmesini istiyoruz. Bu bir haktır. Bizim görevimiz de bu hakkı teslim etmektir. Ayrıca vatandaşlardan gelen şikâyetler anında değerlendiriliyor” dedi.
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10