Bakan’dan yüksek sıcaklık uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceğini ve Ramazan ayının ilk gününden itibaren yeni haftada da mevsim normallerinin 5-

Bölgede Gündem 19.07.2012 22:41:00 0
Bakan’dan yüksek sıcaklık uyarısı
Çerkezköy Haber- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 10 ve 12 Temmuz tarihlerinde bütün yurtta yüksek sıcaklık uyarısı yapıldığını hatırlatarak, 15- 16 Temmuz tarihlerinde yurdun büyük bölümünde 2012 yılı temmuz ayının en yüksek sıcaklık değerlerinin kaydedildiğini belirtti.
REKOR SICAKLIK TEKRARLANDI
16 Temmuz Pazartesi günü Ankara'da 38, İstanbul'da 36, İzmir ve Adana'da 38, Aydın, Manisa, Muğla ve Antalya'da 42 Denizli'de 43 derece sıcaklık ölçüldü. Muğla'nın Milas ilçesinde ölçülen 45.7 derece, 6 Temmuz 2000 tarihinde kaydedilen en yüksek sıcaklık değerini tekrarlamıştı. Bakan Eroğlu, "Özellikle Marmara kıyılarında hava sıcaklığının 5-6 derece azaldığı ve mevsim normallerine indiği, fakat diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmadığı ve mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ettiği gözlemlenmektedir” dedi.
MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE SEYREDECEK
Hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde bugünden itibaren tekrar artmaya başlayacağını ifade eden Bakan Eroğlu, Ramazan ayının ilk günleri olan hafta sonu ve önümüzdeki haftada da sıcaklığın bütün yurtta artmaya devam edeceğini söyledi. Eroğlu, hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 5-6 derece üzerinde olacağının tahmin edildiğini söyledi.
SICAK HAVAYA KARŞI UYARDI
Bakan Veysel Eroğlu, aşırı sıcaklar nedeniyle yaşanabilecek güneş çarpmasına karşı özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 10.00- 16.00 saatleri arasında, yüksek sıcaklığa karşı hassasiyeti olan kronik hastalığı bulunanlar, yaşlılar, çocuklar, engelliler ve hamilelerin güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması konusunda vatandaşları uyardı. Bakan Eroğlu, beklenen yüksek sıcaklık ve düşük nem dolayısıyla meydana gelebilecek orman yangın riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması ve vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli davranmasını istedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10