İlk iftarlarını birlikte açtılar

Kapaklı Belediyesi tarafından, Eski Belediye Binası'nın arka tarafında organize edilen 500 kişilik iftar yemeğinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, iftarlarını hep birlikte aynı sofrada açtı. İlk iftarı Do

Çerkezköy 22.07.2012 18:39:00 0
İlk iftarlarını birlikte açtılar
Çerkezköy Haber - Ramazan ayında toplu iftar veren iki belediyeden birisi olan Kapaklı Belediyesi’nin kurduğu çadırdaki ilk iftara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Binasının arka tarafında kurulan iftar çadırında ilk iftar Doğan İnşaat Yaşar Doğan ve Vezir Emlak Abdülkadir Tanrıverdi sponsorluğunda verilirken, yüzlerce vatandaş aynı sofrada buluştu. İlk iftar menüsünde ise çorba, pirinç pilavı, patates yemeği ve tatlı yer aldı.
İLK İFTAR AÇILDI
500 kişilik kurulan iftar çadırına binlerce kişinin gelmesi zaman zaman yığılmalara neden olurken, ezanın okunmasının ardından masalarda yer bulamayan yüzlerce kişi ise ellerine aldıkları tabülotlarla ayakta yemek yemek zorunda kaldı.
VATANDAŞLARLA BERABER AÇTILAR
Yoğun katılımın gerçekleştiği ilk iftarda Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat ve Adem Sekman vatandaşlar ile birlikte oruçlarını açtı. Ramazan çadırı geleneği bu yıl da sürdürdüklerini belirten Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, Ramazan ayı boyunca yüzlerce vatandaşın iftar çadırında iftarını açacağını söyledi.
İKİ FİRMA ÜSTLENDİ
Her gün 500 kişilik yemek çıkacağını belirten Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekman ilk günkü yemeği Kapaklı’da faaliyet gösteren Doğan İnşaat ve Vezir Emlak firmalarının üstlendiğini söyledi. Bu sene yemeklerin Çamlıca Öğrenci Yurdu’na yaptırıldığını belirten Sekman “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz iftar çadırında 500 vatandaşımıza yemek veriyoruz. Bugün buraya iştirak eden çoğu vatandaşımız ile birlikte ilk iftarımızı beraber açtık” dedi.
 “EVLERE YEMEK GÖTÜRECEĞİZ”
Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed S.A.V’in “ Recep ayı Allah’ın, Şaban ayı benim, ramazan ise ümmetimin ayıdır” hadisini anımsatan Sekman “Ramazan’ı şerif ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanı İrfan Mandalı olmak üzere hayırseverlerimize ve iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Ayrıca Kapaklı’da maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara erzak yardımı da yapılacağını ifade eden Sekman, “İftar çadırına gelecek durumu olmayan vatandaşlarımızın da evlerine kadar yemek götüreceğiz” diye konuştu.
Haber / Faik Onur KAYA
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10