Ramazan davulcuları eylem yaptı

Tekirdağ’da yaklaşık 50 Ramazan davulcusu, belediyenin sahurda davul çalınmasının yasaklamasını protesto etti. Belediye binası önüne davullarını bırakan davulcular, Belediye Başkanı Adem DalgıÃ?

Tekirdağ 25.07.2012 00:00:00 0
Ramazan davulcuları eylem yaptı
Çerkezköy Haber - Tekirdağ Belediyesi bu yıl sahurda davul çalınmasını yasaklayınca, çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan yaklaşık elli kişi davullarını belediye önüne bırakarak eylem yapıp, başkanla görüşmek istediler.
HAFTADA BİR GÜN ÇALINSIN
Her yıl Ramazan ayında Tekirdağlıları sahurda davul çalıp mani söyleyerek uyandıran ve çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan davulcu grubu, bu yıl belediyenin ihale yapmayarak sahurda davul çalınmasını yasaklamasını protesto etti. Tekirdağ Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile görüşmek istedi. Bunun üzerine Dalgıç, gelen grup içinden bir heyeti makamında kabul ederek bir süre görüştü. Görüşme sonunda davulcular ile belediye arasında varılan anlaşmaya göre, haftada bir gün sahurda davul çalınmasına izin verildiği öğrenildi. Durumdan memnun olmayan davulcu grup davul çalarak belediye önünden olaysız şekilde ayrıldı.
Haber / Gökhan TEKER
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10