“Türkeş yaşıyor olsaydı, AK Parti’ye geçerdi”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın Numan Kurtulmuş hakkındaki açÄ

Çerkezköy 27.07.2012 00:04:00 0
“Türkeş yaşıyor olsaydı, AK Parti’ye geçerdi”

Çerkezköy Haber - AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediyesi’ne ve AK Parti’ye yüklenen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu’ya yaptığı basın toplantısı ile cevap verdi.

ÜSTÜ KAPALI ORDU’YA YÜKLENDİ
Dün saat 10.30’da ilçe teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen Alaettin Demirbağ, AK Parti’nin milletin ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş bir parti olduğunu ifade ederek “Parti olarak yerelde ve genelde bu milletin siyasi ihtiyaçlarına cevap vermek ve karşılaşmak zorundayız. AK Parti’de siyaset yapmak isteyen herkese de kapımız açıktır. Birileri bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor ama kendi teşkilatlarına bakmıyorlar. Mustafa Ordu oraya baktığında kiminle işbirliği yaptığını ve gösterdiği adaylardan hangileri kendisine yakındı hangisi ona tersti gitsin ona baksın. Baksaydı böyle bir açıklama yapmazdı” dedi.
“KATİLLER İLE İŞBİRLİĞİ YAPTILAR”
Demirbağ “1999 yılında kurulan hükümette bırak eskiyi o anda kendilerine katil diyenlerle nasıl işbirliği yaptıklarını, herkes biliyor. Kendileri katiller ile iş birliği yaptılar. Koltuk için el etek öpüldü ve koalisyon hükümeti kuruldu. Bunun haricinde geçenlerde bizi eleştiren partinin İl Başkanı AK Parti il yönetiminde bulunan üyelerinin yüzde 80’inin Milliyetçi Hareket Partili olduğunu söylemiş. Bu şunu gösteriyor ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin eskilerden kalan hiçbir üyesi bulunmuyor. Bu kişiler gitsinler ilk önce kendilerini sorgulasınlar. Bu işi esas babaları mı daha iyi biliyor yoksa köşe kapanlar mı bu işi biliyorlar” dedi.
“OĞLU AK PARTİLİDİR”
“Bugün Milliyetçi Hareketçi Partisi’nin kurucularından Alparslan Türkeş yaşıyor olsaydı ya AK Parti’ye geçme durumunda idi ya da en azından AK Parti ile dirsek teması halinde olacaktı” iddiasında bulunan Demirbağ “Çünkü onun doktrini bilen oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş AK Parti İstanbul Milletvekilidir. O yüzden bunu iddia ediyorum” diye konuştu.
“KIZILPINAR BELEDİYESİ SORUŞTURMADAN GEÇİYOR”
AK Parti İlçe Başkanı olarak bu zamana kadar Belediye Başkanları hakkında herhangi bir açıklama yapmadığını ifade eden Demirbağ “Bizim kulağımıza bazı dedikodular geliyor. Parti olarak da dedikodular ile iş yapacak değiliz. Eğer ciddi bir delil veya belge elimize geçer ise doğru olan bilginin gereğini yaparız. Aksi takdirde vatandaşın seçmiş olduğu Belediye Başkanlarına ve başka partilerden olsa dahi tahammül etmemiz gerekiyor. Ak Parti dışındaki belediyelere de ihtiyaç konusunda sorumluluk dahilinde gerekeni yapıyoruz. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a da soruşturma izni verilmiştir. Zaman zaman bütün Belediye Başkanlarının dosyaları isteniyor. Bunlar belediyeler suçludur anlamına gelmiyor. Elbette ki bu dönemlerde soruşturmalar olacaktır ve sonunda ne olacağını göreceğiz. İnşallah yapılan soruşturma kapsamında bir şey çıkmayacaktır. Bu konudan şu anlaşılıyor ki hukuk partili partisiz gözetmeksizin gereğini yapıyor” dedi.
“ÇERKEZKÖY’E BAĞLAYACAĞIZ”
Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin arka tarafında açılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Çorlu’ya bağlı olduğunu ifade eden Demirbağ “Böyle yerler ilk açılışta başka bir yere bağlı olarak açılıyor. Çünkü finansmanını onlar temin ediyorlar. Ama belirli düzeyde kendini geliştirme düzeyine geldiği zaman ayrılıp kendi başına bir kuruluş olacak. Biz de onun hazırlığındayız. En kısa zamanda Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak başhekim ile birlikte bir şeyler yapacağız. Bu hizmetin Çerkezköy’e yapılması çok güzeldir. Bölgemizde böyle bir hizmet yoktur. Mutlaka aksaklıklar olabilir ama inşallah en kısa zamanda düzeltilecektir” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10