“Engelliler Merkezi ve Otogar Projesi Çerkezköy’e değer katacak”

Çerkezköy Belediyesi’nin 2012 yılı içinde şimdiye kadar yaptığı çalışmalara ilişkin soruları yanıtlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, şimdiye kadar yapılan çalışmalar

Çerkezköy 27.07.2012 00:10:00 0
“Engelliler Merkezi ve Otogar Projesi Çerkezköy’e değer katacak”
Çerkezköy Haber- Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 2012 yılı içerisinde yapılmakta olan, tamamlanan ve programa alınması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 
İlçenin belli caddelerinde yapılması planlanan sıcak asfalt kaplama işi hangi aşamada?
—Sıcak asfalt çalışmaları kapsamında şu anda Namık Kemal Bulvarı Kumlugeçit Kavşağı ve Narin Caddesi arasındaki çalışmalar tamamlandı. Şehit Teğmen Akın Akın, Öztrak, Mimar Sinan, Fevzi Paşa, Fatih, Hayri Batur ve Hikmet Uğraş Malkoçoğlu Caddeleri'nde sıcak asfalt çalışmaları devam edecek. Haziran’dan bu yana yapılan çalışmalar kapsamında bin 300 ton sıcak asfalt kullanıldı. Belediye ekiplerimizce tamir çalışmaları gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 bin metrekarelik tadilat çalışması yapıldı.
—Şimdiye kadar kaç metrekare beton yol yapıldı?
—Narin Caddesi duble yol çalışması tamamlanma noktasına geldi. Çalışmalar kapsamında 25 bin metrekare beton yol, 10 bin metrekare kaldırım, 4 bin 750 metrekare refüj yapım işi ve yolların altyapı yağmur sitemi çalışmaları tamamlandı. Bağlık Mahallesi Cevizli Sokak köprü bağlantısı demirli beton yol şeklinde yapıldı. Demir ve Mızrak sokaklarda da demirli beton yol çalışması tamamlandı. Yapılması planlanan 30 bin metrekarelik kaldırım çalışmalarının ise yüzde 45’lik kısmı gerçekleştirildi. İstasyon Mahallesi mezarlık çevresindeki sokaklarda beton yol çalışması yapılacak. Koray Sokak ve Fevzi Paşa Mahallesi Gülten Sokak’ta beton yol çalışmaları tamamlandı. Çaylak Sokak’ta altyapı çalışmaları nedeni ile bozulan yol, demirli beton yol çalışmaları ile tamir edildi. Yasemin, Korkmaz, Kuzgun, Martı, Mehmetçik sokaklar demirli beton yol ve kaldırım çalışmaları tamamlandı. Ramazan Bayramı’ndan önce trafiğe açılması hedefleniyor. Yapılması planlanan 23 bin metrekarelik kaldırım çalışmalarının ise yüzde 30’u tamamlandı. Fatih Mahallesi’nde yapılması planlanan 33 bin metrekarelik kaldırım çalışmasının ise yüzde 50’si tamamlandı. Huzur Evi arkasındaki sokaklarda kaldırım çalışmaları da tamamlandı. Hacı Fahri Zümbül Caddesi’nde demirli beton yol ve kaldırım çalışmaları tamamlandı. Devam eden çalışmaların Ekim Ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Şehir içerisinde bozulan parke taşların sökülerek demirli beton yol yapımı çalışmaları için hazırlık aşamasında olan ihalenin yapılmasının ardından çalışmalara başlanacak. Çalışmalar kapsamında Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Tokuçlar, Mescit ve civar sokaklarda da yol yapımı ve otopark düzenlemeleri gerçekleşecek. Şimdiye kadar toplam 100 bin metrekarelik alanda çalışma gerçekleştirildi.
—Köprüler ne zaman trafiğe açılacak?
—Kartal Sokak’ta yapılan köprü çalışması tamamlanma noktasına geldi. Bayramdan önce hizmete açmayı planlıyoruz. Bağlık Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi araç köprüsü yanlarına istinat duvarları yapım işleri de tamamlandı. Kaldırım çalışmalarının yapılması ve yol korkuluklarının takılmasının ardından bu köprümüz de trafiğe açılacak. Tamer Sokak’ta yapılan araç geçişli köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Köprünün 1. ayak kısmı yapımı tamamlandı. Bayramdan hemen sonra hizmete girmesi planlanıyor.
—Hangi kavşaklarda ne gibi çalışmalar yapıldı?
—Öztrak Caddesi Köşem Kavşağı düzenleme çalışmaları tamamlanma noktasına geldi. Kavşağa saat kulesi konuldu. Aydınlatma sistemi yapıldı. Çevre düzenlemesi ile ilgili diğer çalışmalar da tamamlanmak üzere. Tugay Kavşağı Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde de kaldırım düzenleme ve aydınlatma çalışmalarımız tamamlandı. Barbaros Caddesi Namık Kemal Bulvarı kavşak düzenleme çalışmaları kapsamında sinyalizasyon çalışması tamamlandı ve en kısa sürede havuz yapımı çalışması gerçekleştirilecek. Namık Kemal Bulvarı Putzmeister Kavşağı, Öztrak Caddesi Emniyet Kavşağı ve Mezbahane önündeki kavşaklarda da aydınlatma çalışmaları yapıldı.
—TREDAŞ ile hangi çalışmalar kapsamında birlikte hareket ediyorsunuz?
Öztrak Caddesi düzenleme çalışmaları kapsamında yağmur suyu hatları, orta refüj ve kaldırım çalışmaları, otopark alanı yapım çalışmaları tamamlandı. Elektrik hatlarının yeraltına alınmasının ardından, kaldırım kaplama, aydınlatma ve asfaltlama çalışmalarının Eylül sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi kaldırım yapım çalışmaları kapsamında TREDAŞ’ın elektrik hattını yeraltına aldığı bölgelerde 20 bin metrekare kaldırım yapılması planlanıyor. İlçedeki çeşitli caddelerde bulunan elektrik direkleri, TREDAŞ ve Belediye işbirliği ile deplase edildi.
—Çerkezköy Belediyesi 2012 yılında ilçedeki okullara ne gibi yardımlarda bulundu?
—Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’nun tuvaletleri tarafımızca yapıldı. Okulun yıkım işine ise 30 Temmuz itibari ile başlamayı planlanıyoruz. Mevlana ve Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulları’nın doğalgaz dönüşüm çalışmaları da belediyemiz tarafından en kısa sürede gerçekleştirilecek. Mevlana İlköğretim Okulu’nda ayrıca çevre düzenleme çalışması yapıldı. Okul bahçesine basketbol ve voleybol sahaları inşa edildi. Hacı fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde, Okul Aile Birliği işbirliği ile konferans salonu yaptık. Raif Dinçkök İlköğretim Okulu çevre düzenlemesi için malzemeler tedarik edildi. İhalesinin yapılmasının ardından çalışmalara başlanılacak. Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun çevre düzenlemesi yapıldı. Çalışmalar kapsamında voleybol ve basketbol sahası inşa edildi. Zübeyde Hanım Anaokulu’nun çevre düzenlemesi yapıldı.
—Sağlık kuruluşlarına ne gibi katkılarınız oldu?
—Fevzi Paşa Mahallesi’ndeki Aile Sağlık Merkezi Binası belediyemiz tarafından yapılırken, çevre düzenlemesi, otopark yapımı ve yan tarafındaki mevcut parkın düzenleme çalışmaları da tarafımızca gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve İstasyon Mahallesi Aile Sağlık Merkezleri, onarım ve çevre düzenlemeleri de Çerkezköy Belediyesi tarafından yapıldı.
—Köylere ne gibi yatırımlar yapıldı?
—Ambardere Yanıkağıl ve Pınarça köylerinde stabilize yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Ayrıca Pınarça Köyü’nde 1 park yapılacak. Köy Çeşmesinin onarımı da belediyemiz tarafından üstlenildi. Çalışmalara başlandı. Soğuk asfalt yol yapım çalışmaları ihalesi 15 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. İhalenin yapılmasının ardından Ambardere, Pınarça ve Yanıkağıl Köyleri’nde 42 bin metrekare soğuk asfalt yol yapım çalışması gerçekleşecek. Yanıkağıl Köyü’nde yağmur ve sel sularından zarar gören köprülerin onarımı yapılıyor. Dere ıslah edilerek menfez yapımı gerçekleştirildi.
—Çerkezköylülerin parklarda daha iyi vakit geçirebilmesi için ne tür çalışmalar yapıldı?
—İlk aşamada 90’a yakın gencimizin başvurusu ile Yunus Emre Parkı’nda bir Sky Park yapmaya karar verdik. Projenin ihalesinin yapılmasının ardından çalışmalara başlayacağız. Bağlık Mahallesi’nde Açık Spor Tesisi yapımına ilişkin projemizin ise ihale dosyası hazırlandı. İhale yapıldığı an çalışmalara start verilecek. Ayrıca Fatih Camii’nin çevre düzenlemesi yapımı da tamamlandı. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Azcanlar Sokak ve Fatih Mahallesi’nde yılsonuna kadar 2 park yapılacak. Malzemeler temin ediliyor. Çalışmalara önümüzdeki hafta başlanılacak.
—Size göre 2012’nin en önemli projeleri hangileridir?
—Bütün çalışmalarımız, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan çalışmalar olduğu için hepsi büyük önem taşıyor. Fakat özellikle Barbaros Caddesi’ne yapılacak olan yeni Engelliler Merkezi Binası ve yeni otogar projesi Çerkezköy’e ayrı bir değer katacaktır. Engelliler Merkezi Binası yapım çalışmalarına en kısa süre içinde temeli atılarak başlanılacak. Otogar inşaatı ihalesi için hazırlanan dosya Elektronik Kamu Alımları Platformu’na (EKAP) girdi. Proje çalışmaları tamamlandı. İhalenin yapılmasının ardından çalışmalara start verilecek.
—Engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için şimdiye kadar neler yapıldı?
—Engelli vatandaşlarımızın rahatı bizim için her şeyden daha önemlidir. Bu bağlamda biraz önce de bahsettiğim gibi, Belediye Meclis üyelerimizin de desteği ile yeni bir Engelli Merkezi Binası yapmak için çalışmalara başladık. Ayrıca Bağlık Mahallesi’ndeki Salı Pazarı’na, Anfi Tiyatro’ya ve Çerkezköy Cezaevi önüne birer mobil WC yapmayı planlanıyoruz. Belediye Hizmet Binamızın asansör yapım işi de devam ediyor. Asansörün bayramdan hemen sonra devreye geçmesi planlanıyor. İlçemiz genelinde kaldırım, okul, park, sağlık ocağı ve cami girişlerine engelli rampaları yapılarak, söz konusu alanlar da engelli vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.
-Çerkezköy Belediyesi olarak başka ne gibi çalışmalar yaptınız?
-Fevzipaşa Mahallesi muhtarlık binasını yaptık ve belediyemize teslim ettik. Fatih ve Bağlık Mahalleleri muhtarlık binası çalışmalarının ise bayrama kadar tamamlanıp teslim edilmesini hedefliyoruz. Hayvan Barınağımızı hizmete açtık. 30 bin ton yol yapım malzemesi alarak, belediyenin ekip ve ekipmanları ile yol altyapı çalışmaları, imar yolu açılması ve mevcut yolların iyileştirmesi çalışmalarını gerçekleştirdik. Asfaltlama işlemleri tamamlanan caddelerdeki yol çizgilerinin çizimi için ihale çalışmalarının tamamlanmasının ardından çalışmalara başlanmasını planlıyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile orman yangınlarına karşı yangın yollarının açılması çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda belediye olarak makine ve ekipman desteği veriyoruz. Kumlugeçit Açık Spor Tesislerini hizmete açtık. Belediye Meydanı’nda Lostra yeri çalışması yaparak hizmete sunduk. Gaziler Derneği Binası'nı önündeki park ile birlikte yaparak hizmete sunduk.
—2012 yılı içerisinde yapmayı planladığınız başka çalışma var mı?
—Bu yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız birkaç proje daha var. Bunlardan ilki Hikmet Uğraş Caddesi’nin otobana duble yol olarak bağlantısını yapmaktır. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden gelecek projenin ardından ilçeye bir olimpik yüzme havuzu yapmayı planlıyoruz. Kültür Merkezi İnşaatı çalışmaları için hazırlıklarımız devam ediyor. Hükümet caddesi genişletme ve köprü yenilemesi ve kavşak düzenlemesine ilişkin bir çalışma başlatmayı hedefliyoruz. Halide Edip Adıvar Caddesi’nde park yapmanın yanı sıra, önümüzdeki yaz itibari ile de Pazar Yeri’nde rekreasyon çalışması gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10