Asansör tescilinde yeni düzenlemeler

Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, asansör bakım ve işletme yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Yönetmelikte yapılan değişiklerle özellik

Çerkezköy 28.07.2012 05:08:00 0
Asansör tescilinde yeni düzenlemeler
Çerkezköy Haber- Asansör bakım ve işletme yönetmeliğinde geçtiğimiz günlerde önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler kapsamında özellikle bina sorumlularına ve belediyelere önemli sorumluluklar yüklendi.
YÖNETİCİLERE SÖZLEŞME ZORUNLULUĞU
Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik kapsamında bina sorumlularının, asansörü monte eden firma ya da asansörün yetkili servisi ile ‘Aylık Bakım ve Servis Hizmetleri Sözleşmesi’ yapmak zorunda olduğunu kaydetti. Kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacıyla bina yöneticilerinin ayda en az bir defa düzenli olarak asansör bakımını yaptırmaları gerektiğini dile getiren Hasanoğlu, “Gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için bina sorumlularının, asansörün yıllık kontrollerini piyasaya sürüldüğü ilk yılın sonunda yapması gerekir. Sonraki yıllarda ise yılda en az bir kere yaptırmakla yükümlüdür. Yıllık kontrol ücretinin karşılanmasına dair sorumluluk da bina sorumlusuna ait olacak” dedi.
BELEDİYENİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLER
Belediyenin ilçe sınırları içerisindeki asansörlere ait sorumluluklarını asansörlerin tescili ve yıllık kontrollerinin yapılması şeklinde iki ana başlık altında sıralayan Hasanoğlu, “Belediye, üzerine düşen görevleri yerine getirmek ve asansör kullanan vatandaşların güvenliğini en üst düzeyde sağlayabilmek amacıyla asansörlerin yıllık denetimlerini yaptırmak için görevlendirmelerde bulunacak. Bununla birlikte belediye tarafından asansörlerin tescil işlemleri için kullanıcılardan asansör tescil belgesi talep dilekçesi, harç makbuzu, inşaat ruhsatı fotokopisi, AT uygunluk beyanı, asansör CE sertifikası gibi birçok evrak talep edilecek” diye konuştu.
Haber / Pınar KORKMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10