Yangına acemice müdahale

Bağlık Mahallesi Çimenli Sokak üzerinde bulunan gecekonduda dün saat 16.00 sıralarında çıkan yangın korkulu anlara neden oldu.

Çerkezköy 3.08.2012 09:09:00 0
Yangına acemice müdahale

                                                  YANGINI VATANDAŞLAR SÖRDÜRDÜ

Çerkezköy Haber - Yangınla ilgili alınan bilgilere göre; Tayyar Aslantürk’e ait olduğu belirlenen gecekondunun yan tarafındaki çayırlık alanda çıkan ot yangınının büyümesi ile birlikte alevler gecekonduya sıçradı. Bunun üzerine kısa sürede büyüyen yangın için olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma yetersiz görüldü. Hatta itfaiyenin bu yetersizliğine karşı bazı vatandaşlar ellerine aldıkları itfaiye hortumu ile yangını söndürmeye çalıştılar.

                                                        ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Kısa sürede kontrol altına alınan yangın kısmen maddi zarara yol açtı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili Çerkezköy Belediyesi İtfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olası bir patlamaya karşı emniyet şeridi çekerek vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Devlet Hastanesi 112 Ambulans ekipleri, zehirlenmeye karşı hazır bekletildi.
                                                  ACEMİCE HAREKETLER SERGİLEDİLER
Kısa süreli de olsa panik ve heyecana sahne olan ot ve gecekondu yangınının söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekiplerinin acemice hareketleri akıllara “Verilen eğitimler yetersiz mi? Ya da olay yerine gelen itfaiye erlerinin eğitimsizliği söz konusu mu?” sorularını getirdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10