“Islah OSB farz oldu”

Nezaket ziyaretlerine geçtiğimiz hafta başlayan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı, Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ile birlikte ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kuruluşları ziyaretlerine deva

Tekirdağ 3.08.2012 10:12:00 0
“Islah OSB farz oldu”

Çerkezköy Haber- Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ile birlikte dün ilçedeki bazı kurum ve kuruluşları ziyaret etti.

                                                             ÇERKEZKÖY’Ü OSB KALKINDIRDI
Ziyaretlere Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile başlayan Yüceer ve beraberindeki heyet, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Gürdal Adal ve ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından karşılandı. Çerkezköy sanayicisi ile gurur duyduğunu dile getiren Candan Yüceer, “OSB Çerkezköy’ü hem sanayi hem de Sosyo-Kültürel anlamda kalkındırdı” dedi. Trakya’nın kirlilik gerçeğine dikkat çeken Yüceer, “Bölgede sayısı hızla artan Islah OSB’lerle bu kirliliğin giderilmesi gerekiyor. Sanayici haklı olarak korkuyor. Dünyadaki ekonomik gelişmeler ortada. Bu konuda devletin de sanayicilere yardımcı olması ve kirliliğin bir an önce giderilmesi için çalışmalara başlanılması gerekiyor” diye konuştu.
                                                                       AMELİYAT ŞART
Bölge sanayicisinin elinin cebine gitmesinden korktuğunu söyleyen Gürdal Adal, “Bölgede cüzi rakamlarla büyük yatırımlar yaptık. Bin dönümlük araziyi sanayi alanına dönüştürdük. Buralara yatırımlar yapıldı. Hiçbir sanayiciden bir bedel talep edilmedi. Sanayicilerin bir araya gelmesi ve herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi. Bölgede Islah OSB yapılaşmasının farz olduğunu söyleyen Adal, “Artık münferit arıtma olmayacak. Kolektör hatları bağlanarak kirli su, ana arıtmadan arıtılıp deniz suyuna deşarj edilecek” dedi. Çamur bertaraftı için OSB olarak ayda ortalama 500 bin TL harcandığını kaydeden Gürdal Adal, “Bölgemiz adeta kanser olmuş bir vücut. Bu hastalık aspirinle iyileşmez. Ameliyat şart” dedi. 
                                                            SANAYİCİNİN LİSESİ OLACAK
OSB’nin yatırımlarından bahseden Mehmet Özdoğan ise, “İl genelinde sosyal ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasitede çok amaçlı bir salon için ihalemizi yaptık. Bir ay içerisinde ilk kazmayı vuracağız” dedi. Yapılması planlanan liseden de söz eden Özdoğan, “Biz liseyi yapıp devlete devretmeyi düşünüyorduk. Fakat bu düşüncemizden vazgeçerek işletmeyi kendimiz yapmaya karar verdik. Lisede hangi bölümlerin olması gerektiği konusunda sanayicilerimizle fikir alışverişi yapıyoruz. Lisemiz, sanayicinin kendi elemanını yetiştirebileceği bir lise olacak. Mimarımız da bu çerçevede ülke genelindeki örnekleri inceliyor” dedi. Çerkezköy’de tüzel kişiliğini kazanmış 6 OSB olduğunu söyleyen Özdoğan, “Bölgedeki kirliliğin giderilmesi için yalnız bizim değil, yeni Islah OSB’lerin de destekçi olması gerekiyor” diye konuştu.
                                                             İSTİHDAM SIKINTIMIZ YOK
Ziyaretlerin devamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Yüceer ve beraberindeki partililer ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Meclis Başkanı İsmail Akın ve Yönetim Kurulu üyeleri Rahmi Yılmaz, Mustafa Asbaş ve İsmet Bilecen tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tever, önceki gün Oda’da gerçekleştirilen ve Temmuz Ayı İhracat rakamlarının açıklandığı toplantı hakkında Yüceer’e bilgi verdi. İhracatın yüzde 5,50 düşerek 10 milyar 849 milyon dolara gerilediğini söyleyen Tever, “Son 12 ayda ise bir önceki yıla oranla yüzde 12,30 yükselerek, 142 milyar 680 milyon 785 bin dolara çıktı. Sıralamada birçok firmamız üst sıralarda yer aldı. Bu durumla gurur duyduk” dedi. İlçe nüfusunun hızla arttığını dile getiren Tever, buna rağmen Çerkezköy’de istihdam alanında fazla bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti.
                                                     BİRÇOK ALANDA BAŞARILI OLDUK
Çerkezköy’ün yalnız sanayi alanında değil, eğitim, spor ve sanat alanlarında da başarı gösterdiğini söyleyen Meclis Başkanı Akın da, “Elde edilen başarılar bizim için birer gurur kaynağıdır. Candan Yüceer de siyaset alanında güzel başarılar elde etti. Partisinin Genel Kuruluna seçildi. Kendisi ile gurur duyduk. Hep birlikte Çerkezköy diasporası için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
                                                    DAHA ÇOK ÇALIŞMAK GEREKİYOR
Elde ettiği başarının aslında CHP örgütünün başarısı olduğunu kaydeden Candan Yüceer, “Başarı her zaman birlik ve beraberlikten doğar. Dün Çerkezköy’ü tanımayan insanlar bugün ilçenin elde ettiği başarıları takip etmekte güçlük çekiyor. Bu kadarı ile yetinmek Çerkezköylülere yakışmaz. Başarıların devamı için daha fazla çalışmamız gerekiyor” dedi. Kendisinin yalnız CHP’nin değil tüm Çerkezköy ve Tekirdağ’ın vekili olduğunu söyleyen Yüceer, ekonominin dünya genelinde sallantıda olduğu bir dönemde elini taşın altına koyarak istihdam sağlayan ÇTSO yetkililerine teşekkür etti. Ziyaretim sonunda ÇTSO yetkilileri, Milletvekili Yüceer’e çini hediye etti. 
                                                    EN ÇOK ÇERKEZKÖY’Ü SEVDİM
ÇTSO’dan ayrılan CHP heyeti, daha sonra Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin’i ziyaret etti. İzmir’in Kiraz ilçesine tayininin çıktığını söyleyen Müftü Emin, “Görev yaptığım yerler içinde en çok Çerkezköy’de kaldım ve en çok burayı sevdim. Çerkezköy çok hareketli bir yer. Buraya atanan yeni müftü benden daha genç. Kendisi Ordu’dan gelecek. İnşallah hem onun, hem de Çerkezköy için hayırlı olur” dedi. Trakyalıların Ramazan Ayı’nda manevi hissiyatının daha da yükseldiğini söyleyen Emin, “Ben diğer yaşadığım illerde buradaki Ramazan heyecanını göremedim” dedi.
                                                   TÜRKİYE’NİN ALMANYA’SIYIZ
Candan Yüceer ve beraberindeki partililer, daha sonra Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Çerkezköy, Çorlu ve Lüleburgaz’ın adeta Türkiye’nin Almanya’sı haline geldiğini belirten Oda Başkanı Ali Bozdağ, “İş imkanı bakımından çok avantajlı ve çok şanslıyız” dedi. Tarıma karşı olmadığını söyleyen Bozdağ, “Bugün 150 dönümlük bir alandan elde edilen gelirle bir aile ancak geçimini sağlayabiliyor. 10 bin dönüm alana kurulacak bir fabrikada ise en az 200 kişi çalıştırılabilir. Bu da 200 aile anlamına geliyor” dedi.
                                                              DESTEK İSTEDİ
Esnaflar için yapmak istedikleri çalışmalardan bahseden Candan Yüceer, “Büyük Alışveriş Merkezlerini sınırlandırmayı ve şehir merkezi dışına taşımayı planlıyoruz. Böylece küçük esnaf rahat bir nefes alabilecek. Bunları yapabilmemiz için de iktidar olmamız gerekiyor” dedi ve Bozdağ’dan seçimler için destek istedi.

                                                ÇERKEZKÖYLÜLER HOŞGÖRÜLÜ

Çerkezköy Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de nezaket ziyaretlerinde bulunan CHP heyeti, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, ilçenin çok göç aldığını ve buna paralel olarak asayiş olaylarında da artış olduğunu ifade etti. Çerkezköylülerin çok iyi niyetli olduğunu söyleyen Eryılmaz, “İlçenin terör sıkıntısı yok. Güvenlik için elimizden geleni yapıyoruz” dedi ve 4 yıl daha Çerkezköy’de görev yapmaya devam edeceğini tahmin ettiğini söyledi. 
                                         ZİYARETLERDE YÜCEER’E EŞLİK ETTİLER
Candan Yüceer ve CHP heyeti daha sonra Hayrabolulular Derneği, Malkaralılar Derneği, Edirneliler Derneği ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı da ziyaret etti. Ziyaretlerde Candan Yüceer’e CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’in yanı sıra Belediye Meclis üyeleri Demet Eroğlu, Bülent Edip Uğraş, Faruk Bal, Ziya Pekdoğan ve Halil Demirkıran, Yönetim Kurulu üyeleri Kerim Arslan, Veysel Güven, Uğur Duran, Metin Akyıldız, Saim Özkan, Erdal Öztürk, Necdet Ertürk, İbrahim Aygün, Cihan Pektaş ve Serkan Buldu ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan eşlik etti.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10