Prangalı Düşler tanıtıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 1986-2009 yılları arasında görev yaptıktan sonra emekli olan Sami Başkaya, astsubayların hayatının anlatıldığı 'Prangalı Düşler' kitabını Çorlu’da tanıtt?

Çorlu 6.08.2012 03:42:00 0
Prangalı Düşler tanıtıldı

Çerkezköy Haber- 2009 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olan ve astsubayların hayatını anlattığı “Prangalı Düşler” kitabını tanıtan Sami Başkaya, bundan sonraki hedefinin ise astsubayların hayatını konu alan bir film yapmak olduğunu söyledi.

KASITLI OLARAK YANLIŞ TANITILDI
Başkaya, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Çorlu Şubesi'ni ziyaret ederek "Burada hem kitabımı tanıtıyor hem de arkadaşlarım ile sohbet etme imkanı buluyorum. Türkiye genelindeki 91 şubemizi ziyaret edeceğim. Sorunlarımız ve çözümlerine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Astsubayların yaşam öykülerini anlatan bir film çalışmam var, nihai hedefim 'astsubay' filmi yapmak. Bu ülkede astsubaylar kasıtlı ve sistemli olarak yanlış tanıtıldı." dedi.
 KAPI SONUNA KADAR AÇILACAK  
Kitabın içeriğine ilişkin bilgiler veren Başkaya, "Bu kitap topyekün görmezden gelinen, bu ülke için en az onları görmeyenler kadar hizmet eden 'Astsubay kim, nasıl yetişir, ne yer, ne içer, neler yaşar?' sorularına bir cevaptır. 'Prangalı Düşler' bu alanda bir ilktir. Bazı özel ayrıntılar dışında, şu an görev yapan yaklaşık yüz bin, emeklisiyle 350 bin astsubay anlattığım olayların belki de daha ağırını yaşamıştır. Bu kitabı yazarak bir kapı araladım. Şimdi herkes bu kapıdan girip yaşadığı olayları kaleme alabilir ve bu kapı sonuna kadar açılmış olur." şeklinde konuştu.
 HER ZAMAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 TEMAD Çorlu Şubesi Başkanı Cemil Bayram yaptığı açıklamada, "Genç meslektaşım Sami Başkaya'yı aramızda görmekten mutlu olduk. Kendisine yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Umarım çıktığı yolda muvaffak olur. Başarıları çalışmalarının takipçisi olacağız." dedi. Sami Başkaya, kitabının tanıtımını yapmak ve hazırlıklarını yaptığı 'Astsubay' filmini anlatmak üzere 28 Haziran'da Ankara'dan yola çıktı. Başkaya, bugüne kadar Eskişehir, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Tekirdağ'daki TEMAD şubelerini ziyaret etti.
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10