Peryön’den bir ilk daha !

Peryön Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz dönemlerden bu yana çalışmaları devam eden, duyuruları yapılan Avrupa Birliği Projesi’nde sona gelindi. Eng

Çerkezköy 6.08.2012 06:39:00 0
Peryön’den bir ilk daha !

Çerkezköy Haber- Peryön Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi 7. Dönem Yönetim Kurulu, Başkan Özber Çetin önderliğinde dernek faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor

ENGELLİLERİN YÜZDE 61’İ ERKEK
Avrupa Birliği Projesi kapsamında yapılan araştırmalar neticesinde bölgedeki özürlü nüfusunun yüzde 61’ini erkeklerin oluşturduğunu belirten Peryön Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özber Çetin, "Fiziksel özürlüler yüzde 44’lük pay ile ilk sırada yer alıyor. Zihinsel özürlüler yüzde 13’lük, görme özürlüler yüzde 12’lik bir paya sahip görünüyor. Özürlü nüfus içinde yüzde 6 ile en az paya sahip olan ise konuşma özürlülerdir” dedi.
İŞLERİN BİR KISMI FASON OLARAK YAPTIRILACAK
Peryön Trakya Şubesi’nin bu proje ile, bölgedeki özürlü vatandaşların istihdam sorunlarının kapsamlı olarak araştırılmasını ve tespit edilen sorunlar doğrultusunda kurulacak Çalıştaylar ile özürlülerin istihdama dahil edilmesini hedeflendiğini söyleyen Çetin, “Bölgemizde bulunan bir çok önemli ve büyük firmanın işlerinin bir kısmını fason olarak yaptırması, projede firmalar ile kurulacak iş birliği ile açılması hedeflenen özürlü çalışma atölyelerini destekleyecek nitelikte olacak ve özürlülerimizin çalışma hayatında yerlerini alabilmelerini sağlayacak” diye konuştu.
MESLEKİ BECERİLER KAZANDIRACAĞIZ
Birçok özürlü vatandaşın sağlık hizmetlerinden hala yararlanamadığına dikkat çeken başkan Özber Çetin, özürlülerin gelecekte bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için sağlık kuruluşları ile özel protokoller yapılması gerektiğini ifade etti. Bölgedeki tüm özürlülerin eğitim seviyelerinin tespit edilmesi gerektiğini belirten Çetin, “Tespit edilen eğitim eksiklerinin doldurulması adına okuma –yazma kursları ve meslek eğitim programları hazırlayacağız. Bu sayede özürlü vatandaşlarımıza mesleki beceri kazandırmayı planlıyoruz” dedi.
BİR FON OLUŞTURULACAK
Bölgedeki firmaların özürlü kontenjanlarının doluluk oranlarının tespit edileceğini söyleyen Özber Çetin, proje kapsamında istihdamda yer alamayan özürlü vatandaşların çalışma hayatına atılmalarının sağlanacağını kaydetti. Çetin, “Özürlü vatandaşlarımızı, çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatta da aktifleştirebilmek adına bölge sivil toplum kuruluşları ile organize olup birçok etkinlik ve faaliyet ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. Kermesler ve sergiler organize edilerek, elde edilen gelir ile bir fon oluşturulacak ve bu fonu özürlü vatandaşlarımız ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilecekler. Bunun yanı sıra geziler, turlar, tiyatro, sinema ve piknik gibi organizasyonlar ile özürlü vatandaşlarımızın hayatına sosyal zenginlik katacağız. Özürlülerimizin el emekleri ile ifşa ettikleri eserler, sanat sergileri ile bölge halkına tanıtılacak” diye konuştu.
BÜYÜK YOL KAT ETTİK
Proje kapsamında bölgedeki Sosyal Güvenlik Kurumları (SGK), İş- Kurumları, Sanayi Bölgeleri ve İstihdam Büroları ile teşvik çalışmaları yapılarak projede destekçi olarak yer almalarının sağlanacağını sözlerine ekleyen Başkan Çetin, “Proje kapsamında büyük yol kat ettik. Proje, Avrupa Birliği Merkez Finans ve İhale Birimine iletildi. Çevreden proje ile ilgili çok güzel tepkiler alıyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde bugüne kadar bu anlamda bu kadar kapsamlı bir çalışmanın var olmayışı, olanlarında tamamlanamayışı bizleri çok üzüyor. Kararlı bir misyon ve vizyon izliyoruz. Böyle bir projenin Türkiye’nin İnsan Kaynakları alanındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Peryön Trakya Şubemizden çıkması gurur verici. AB desteği ile gerçekleşecek olan projenin kabulünün ise Peryön’ü ve Bölgemizi ayrıca onure edeceğine inanıyorum. Herkesin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10