Sakatlar Derneği geçici binasına taşındı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya Çerkezköy Belediyesi tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi altında faaliyete

Çerkezköy 6.08.2012 06:43:00 0
Sakatlar Derneği geçici binasına taşındı

Çerkezköy Haber - Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya yeni dernek binasında basın açıklaması yaptı.

“ENGELLİLER İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS VE İHTİYAÇ OLACAKTIR”
Eski binanın yıkılıp yerine altı katlı bir bina inşa edileceğini belirten Hayrettin Çetinkaya “Yeni yapılacak binamız Türkiye’de tek olacak. Bu bina tüm engellilerimiz ve bundan sonra engelli kalabilecekler için büyük bir şans ve ihtiyaç olacaktır. Şuan itibariyle Gaziosmanpaşa Mahallesi Efendioğlu Sokak No 18’de geçici binamızda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Büromuzun eski derneğe yakın olmasını istedik” dedi.
“ENGELLİLERE VE AİLELERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR”
Çetinkaya derneğin yeni yerinin kirasının 250 TL olduğunu ve bunun maddi açıdan derneği yıpratmayacağını ifade ederek “Dernek binamızın kirasını bizler karşılıyoruz. Dernek olarak kendi yağımızda kavrulalım ve kendimiz ayakta duralım istedik. Kimseden para talep etmedik. Zaten Çerkezköy Belediyesi bizim için güzel bir proje hayata geçiriyor. İnşallah yeni binamız bir an önce yapılıp, engellilere ve ailelerine büyük katkı sağlayacaktır. Yeni binanın gerek eğitim gerekse sağlık yönünden büyük faydalar getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.
“MAKBUZ KARŞILIĞI TESLİM EDEBİLİRLER”
Kamu yararına bir dernek oldukları için fitre ve zekat yardımlarını da kabul ettiklerini söyleyen Çetinkaya “Ramazan ayında zekat ve fitre vermek isteyenler gerek derneğe gelerek gerekse dernek telefonları ile irtibata geçerek bizlere makbuz karşılığı ile fitre ve zekatlarını teslim edebilirler. Erzak yardımı yapmak isteyen kurum, kuruluş ve kişiler gerek dernekten isim adres alarak yardım yapabilirler gerekse derneğe bırakabilirler, bizler yardımları yerine ulaştırırız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
“BU BİR ANLAMDA DİLENCİLİKTİR”
Bazı kişilerin Ramazan ayında engellerini kullanarak farklı yöntemlerden dilendiklerini ifade eden Çetinkaya “Bizlere bazı kişilerin kapı kapı dolaşarak, derneğimiz adına para topladığı bildirildi. Kimse Ankara, İstanbul, İzmir ve Yalova’dan gelip burada yardım toplayamaz. Evlere gelinerek sakatlara yardım adına bağış toplamak isteyen kişilere lütfen vatandaşlarımız inanmasın. Sakatların duyguları istismar edilemez. Bu bir anlamda dilenciliktir. O yüzden kapılara gelen kişilere ve bizim adımızı kullananlara sesleniyorum. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi hiçbir zaman kapı kapı dolaşarak dilencilik yapmamıştır ve yardım toplamamıştır” diye konuştu.
YETKİLİ KURUMLARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
Kapılara gelerek Çerkezköy Sakatlar Derneği adına yardım topladıklarını söyleyen kişilerin derneğin yerinin ve Başkanının dahi ismini bilmediğini ifade eden Çetinkaya “Bu konuda duyarlı vatandaşlar bizleri arayarak sizin adınıza yardım topluyorlar diyorlar. Ama bizim adımıza olmadığını ve farklı yollarla dilencilik yaptıklarını söylüyoruz. Bunun yasal dayanağı yoktur. Bu kişiler İstanbul valiliğinden izin alıp Tekirdağ’da dilencilik yapamazlar. Bu kanunsuzdur. Bu konuda ilgili kurumlara seslenmek istiyoruz. Bizim sırtımızdan kimseye böyle bir imkan vermesinler. Bu konuda duyarlı ve uyanık olsunlar. Türkiye Sakatlar Derneğinin ülkede 74 şubesi var, bazı dernekler böyle kişileri şizofren olan 1-2 kişiye dövdürtmüş, biz kaba kuvvete başvurmayız. Biz sadece yetkili kurumları göreve çağırıyoruz” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10