Vatandaşın mağduriyeti giderilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Çerkezköy’ün kaderini değiştirecek tespitlerde bulunduğunu belirten İlçe Başkanı Mustafa Ordu, tüm Sivil Toplum KuruluşlarÄ?

Çerkezköy 6.08.2012 06:50:00 0
Vatandaşın mağduriyeti giderilmeli

Çerkezköy Haber- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu Cumartesi günü saat 13.00’da İlçe Teşkilatı Binası’nda basın açıklaması yaptı.

MUHATAP BÜYÜKŞEHİR OLACAK
Tekirdağ’ın yüzde 90 ihtimal ile Büyükşehir Belediyesi olacağını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Çok yakında ilçemiz, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir ilçe olacak. Bu nedenle Çerkezköy Belediyesi yönetiminin acil olarak alması gereken önlemler var” dedi. Bir kiracının dahi taşınırken evi temizleyerek ev sahibine teslim ettiğini söyleyen Ordu, “Çerkezköy, Büyükşehir’e bağlandığında vatandaşlar bazı konularda zorluk yaşayacak. Bundan sonraki işlemlerde Büyükşehir Belediyesi ile muhatap olacaklar” dedi. 
ORDU ÇAĞRIDA BULUNDU
Çerkezköy Belediyesi’ne ve ilçedeki tüm siyasi parti temsilcilerine çağrıda bulunan Mustafa Ordu, “Şimdiye kadar belediyenin ve vatandaşın bilerek ya da bilmeyerek hatalı yaptığı birçok imara uygun olmayan ve iskan alamayan bina var. Belediyenin öncülüğünde siyasi partilerin de desteği ile Mühendisler Odası, Mimarlar Odası, Kent Konseyi Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın görüşleri alınarak, vatandaşların mağduriyeti giderilmeli” diye konuştu.  
GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMALI
İlçedeki Mühendisler Odası, Mimarlar Odası, Kent Konseyi Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı tek tek ziyaret ederek konu hakkında MHP İlçe Teşkilatı’nın görüşlerini paylaşacağını söyleyen Mustafa Ordu, “İlçede birçok imara uygun olmadığı tespit edilen ve bitmiş olduğu halde iskan alamayan binalar var. Gerekli çalışmalar bir an önce yapılsın. Eğer bina gerçekten imara uygun değilse yıkılsın. Eğer uygun ise iskanları verilsin” dedi.
ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPARIZ
Bir önceki belediye yönetiminin imara uygun görmediği binalara şimdiki yönetim tarafından iskan verildiğini savunan Mustafa Ordu, “Belediye Başkanı Ali Ertem imara uygun olmadığı halde kendi binasına iskan aldı. Mağdur olan vatandaşlara iskan verilmesi konusunda bu uygulamaları emsal alsın. Vatandaşların mağduriyeti ortadan kalksın. Biz MHP olarak bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” ifadesini kullandı. 
KİRLİLİĞİ SAĞIR SULTAN DUYDU
Açıklamalarında Ergene sorununa da değinen Ordu, “Ergene’nin ne kadar kirli olduğunu sağır sultan duydu. Kirliliğin başlangıcı da Çerkezköy, Saray ve Çorlu olarak görünüyor. Bugün Ambardere mevkiinde 2 bin 200’e yakın parselde 600’ü aşkın konutun yapımı bitmiş durumda. Buraların altyapı sistemi hala yapılmadı. Kirli su buradan direk olarak içme suyuna karışıyor. Eğer kirliliği önlemekten bahsedeceksek önce işe kirliliğin kaynağından başlamak gerekiyor. Çerkezköy Belediyesi bu konuda asli görevini yerine getirmeli. Söz konusu alanın altyapı sistemini bir an önce döşemeli” dedi.
GÖRMEZDEN GELİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in de Ambardere’de evi olduğunu söyleyen Ordu, “Kendisi de pis suların burada içme suyuna karıştığının farkında. Fakat ne hikmetse görmezlikten geliyor. Her fırsatta ilçe yönetimi ile birlikte ziyaretlere giden Çerkezköylü bir milletvekilinin bu yaklaşımını kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10