Kapaklı esnafına kredi bilgisi

Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Halk Bankası Şubesi düzenlenen programda, esnaflara yönelik kefalet kooperatifi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çerkezköy 7.08.2012 00:54:00 0
Kapaklı esnafına kredi bilgisi

ÇERKEZKÖY’E GİTME ZORUNLULUĞU YOK

Çerkezköy Haber - Belediye Nikah Salonunda saat 14.00’da başlayan toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Halk Bankası Müdürü Sibel Ceran ve banka personelleri, Mali Müşavir Rüstem Tuna, Kapaklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Serat ve Kapaklı esnafı katıldı. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bankaların Kapaklı’ya gelmesi ile birlikte insanların Çerkezköy’e gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını söyledi. Mandalı, yakın süre içerisinde Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın da Kapaklı’ya şube açmasını beklediklerini ifade etti.

ARKA MAHALLE OLMAK İSTEMİYORUZ
Kapaklı’nın resmi olarak 61 bin gayri resmi olarak ise 80 bini aşan nüfusu ile Türkiye’nin en büyük beldesi olduğunu ifade eden Mandalı “Kapaklımızda baromuz, mühendisler odamız, mimarlar odamız, ticaret odamız, bir noterimiz yok. Biz ilçe olmayı gerçekten hak ediyoruz. Çerkezköy'ün bir arka mahallesi olmak istemiyoruz” dedi.
FAİZ ORANLARI YÜZDE 6 – YÜZDE 8
Kredi olanakları hakkında bilgiler veren banka yetkilileri de, esnafın finansal ihtiyaçlarına destek olmaya çalıştıklarını belirterek, “Esnaflarla çok yakın ilişkilerimiz var, çeşitli kredi imkanlarımız var. Bu kredinin imkânları doğrultusunda faiz oranları yüzde 6-yüzde 8 arasında değişiyor. 48 aydan 60 aya kadar vademiz var. Tabi bunların ödeme şekli diğer bankalara nazaran daha da avantajlı. 3 veya 6 ay ödeme ile kredi kullanmak mümkün. Ayrıca vergi muafiyeti de var. Esnafımız kullanmış olduğu bu kredilerde kesinlikle vergi ödemiyor” dedi.
ÇEŞİTLİ KREDİLER MEVCUT
ESKKK tesis kredisi ile esnaf ve sanatkârlarımızın makine teçhizat ve araç gereç alımlarında kullanabileceği bir kredi türü olduğunu ifade eden banka yetkilileri “60 ay vadesi mevcut olup 3 veya 6 ayda ödeme seçenekleri mevcut. Bunun dışında işletme kredisi var, bu da döner sermaye ve hammadde ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuş bir kredi. 48 ay vadesi olup bu kredi türünde de 3 veya 6 ay ödeme dönemleri söz konusudur. Ayrıca şoför esnafımıza yönelik minibüs, otobüs, kamyon ve kamyonet alımı için kullanacaklar bir kredimiz de mevcuttur. 60 ay vade söze konusu olup ödeme seçenekleri 3 veya 6 aydır. Uluslar arası nakliyecilerimize destek kredimiz var, bu kredimizde de yine 60 ay vade söz konusu, uluslar arası alanda taşımacılık belgelerinin iptal olmaması için 20 yaş üstü kamyonların yenilenmesi amacıyla kullanabilen bir kredidir” bilgisini verdi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Mali Müşavir Rüstem Tuna da esnafların kuracakların kooperatif sayesinde bankalardan kolaylıkla düşük faizli destek kredileri alabileceğini belirtti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10