Ulaşım derdine son!

Bağlık Mahallesi’nde vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri olan ulaşım sorununu ortadan kaldıracak olan Betonarme Araç-Yaya köprüsü yapım çalışmalarında sona gelindi.

Çerkezköy 7.08.2012 01:32:00 0
Ulaşım derdine son!

Çerkezköy Haber- Çerkezköy Belediyesi tarafından Bağlık Mahallesi Kartal Sokak’ta yapılmakta olan araç-yaya köprüsünün kirişleri önceki gün yerleştirildi.  

KİRİŞLER YERLEŞTİRİLDİ
İhalesi 8 Şubat’ta yapılan ve 200 bin TL ile Sida Yapı’ya ihale edilen Kartal Sokak’taki ulaşım sorununa çözüm getirecek olan Betonarme Araç-Yaya köprüsü yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında önceki gün 4 tır vasıtası ile her biri 40 ton ağırlığında olan 12 kiriş saat 08.00’dan itibaren yapılan çalışmalar sonucu köprü ayakları üzerine yerleştirildi. Kirişler ile köprü ayakları arasına betonun zarar görmemesi için özel olarak yapılan kauçuk mesnet malzemeleri yerleştirildi.  
BAYRAMDAN ÖNCE HİZMETE SUNULACAK
Köprünün bulunduğu dere yatağında da en kısa zamanda ıslah çalışmalarının başlayacağını belirten Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, köprü yapım işinin bayram öncesi tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti. Kirişlerin yerleştirilmesinin ardından betonlama çalışması yapılacağını söyleyen Gümüş, “Kirişlerin üzeri betonla kaplanacak. 80 santimetre genişliğinde çift taraflı kaldırımlar yapılacak. Demir korkuluklar takılacak. Tüm bu çalışmalar bayram öncesine yetiştirilecek ve vatandaşların hizmetine sunulacak” dedi. 
ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İlçe genelinde sıcak asfalt yapım çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, çalışmaların Hikmet Uğraş Caddesi üzerinde sürdüğünü bu hafta içinde buradaki çalışmaların da tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Çalışmaları bizzat yerinde takip eden Kemal Gümüş’e AK Partili Belediye Meclis üyesi Süleyman Ak da eşlik etti.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10