“Yapılmasını istemiyorsanız açık konuşun”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görü?

Çerkezköy 7.08.2012 02:05:00 0
“Yapılmasını istemiyorsanız açık konuşun”

Çerkezköy Haber- Çerkezköy Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

MECLİS EKSİK TOPLANDI
Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Partili Meclis üyeleri Süleyman Ak ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Reşat Ziya Pekdoğan mazeretlerinden dolayı katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki oturumda Bütçe Komisyonu’na havale edilen J plaka öğrenci servis araçlarının, hizmet dışında arta kalan zamanlarında belgelendirilmek kaydıyla personel servis taşımacılığı yapmalarına ilişkin talepleri görüşüldü.
SAKINCASI OLMADIĞINI SÖYLEDİLER
Komisyon adına söz alan AK Partili meclis üyesi Nuran Yeşil, konu hakkında S plaka sahibi firmalarla da görüşüldüğünü belirterek, “S plaka araç sahipleri, J plaka araç sahiplerinin hizmet dışında arta kalan zamanlarında personel taşımacılığı yapmalarının kendileri açısından bir sakıncası olmadığını belirtti. Bu çerçevede komisyonumuz oybirliği ile S plaka araç sahiplerinin talebini uygun gördü” dedi. Bütçe Komisyonu’nun tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.  
KAT BAŞINA 35 TL
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Tarife Komisyonu’na havale edilen Asansör Tescil ücretleri ilavesinin yapılması konusu görüşüldü. Komisyon, ilçe sınırları içinde inşa edilen binalarda tesis edilecek asansörlerden ‘Asansör Tescil Ücreti’ olarak durak başına 35 TL ücret alınması yönünde karara vardı. Buna göre 10 katlı bir binada yapılacak asansör için 350 TL Asansör Tescil Ücreti ödenecek. Komisyonun bu tavsiye kararı da meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
İŞLEM YAPILMIŞ AMA UYGULANMAMIŞ
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Bural İnşaat’ın, İstasyon Mahallesi 240 ada 16 ve 17 parselde imar değişikliği talebi görüşüldü. Konu hakkında açıklama yapan Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, “İstasyon Mahallesi revizyon İmar planlarında Akaryakıt ve park alanı olarak tanımlanıyor. 35 metre genişlikteki otoyola cepheli parsellerin yolda kalan kısımları için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırma işlemi yapılmış fakat mer-i planlarda mülkiyet sınırı kamulaştırma yapılmadan önceki sınıra göre hazırlanmış. İmar planı değişikliği ile 240 ada 16 ve 17 parsellerde bulunan Akaryakıt lejantı parsellerin tescil sınırına göre yeniden düzenlendi. Malikin imar plan değişikliği talebi İmar Komisyonu tarafından oybirliği ile kabul edildi” dedi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 
MAĞDURİYET GİDERİLDİ
İmar Komisyonu’nun oybirliği ile meclisin onayına sunduğu, Revizyon Uygulama İmar planlarında ‘Kreş Alanı’ olarak görünen alanın ‘Kreş+Sosyo-Kültürel Tesis Alanı’ lejantına alınmasına ilişkin İmar Planı değişikliği talebi de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Erdinç Bedirli’nin 733 ada 4 parsel ait imar planında değişiklik yapılmasına dair talebi görüşüldü. Revizyon Uygulama İmar Planında konut alanında görülen 733 ada 4 parselin önemli bir kısmının park alanında kaldığını söyleyen Başkan Ali Ertem, “Bu durum vatandaş adına mağduriyet oluşturuyor. Söz konusu parselde her hangi bir yapılaşma artışı getirilmedi” dedi. 733 ada 4 parsele ait 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.  
HİZMET ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Pınarça Köyü’nde su deposu alanı olarak kullanılan ve Revizyon İmar planlarında konut alanı olarak görünen alanın belediye Hizmet Alanı’na dönüştürülmesine ilişkin gündem maddesi komisyon tarafından oybirliği ile kabul edildi. Komisyonun bu tavsiye kararı da meclis tarafından oybirliği ile karara bağlandı. Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 554 ada ve çevresine ilişkin imar planı değişikliği görüşüldü. Halimoğlu Sokak’ın park lejantından çıkarılarak yola dönüştürüldüğü ve civarındaki adaların yapılaşma koşulları herhangi, bir kat artışı getirilmeden bitişik nizama alındığı plan değişikliği meclis İmar Komisyonu tarafından oybirliği ile kabul edildi. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.  
SORUNU ARSA VEREREK ÇÖZÜN, YEŞİL ALAN DEĞİL
Bir sonraki gündem maddesinde ise Kent Konseyi Binası yapılması planlanan Öztrak Caddesi 321 ada ile 440 ada arsında bulunan yeşil alanın imar plan değişikliği ile ‘Sosyo-Kültürel Tesis Alanı’ lejantına alınması konusu görüşüldü. Komisyonun oy çokluğu ile kabul ettiği tavsiye kararına komisyon üyelerinden Aktaş Güler ve Faruk Bal ‘Hayır’ oyu verdi. İlgili gündem maddesine ilişkin Şerh koyan Aktaş Güler ve Faruk Bal, Çerkezköy’ün her geçen gün büyüdüğünü, nüfusunun arttığını belirterek, yeşil alanlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Eğitim ve Sağlık gibi çok önemli ihtiyaçlar söz konusu olmadığı sürece yeşil alanlarda plan tadilatı yapılmasını uygun görmediklerini söyleyen Güler ve Bal, Kent Konseyi ihtiyacının arsa verilerek giderilmesi gerektiğini ifade etti.
4 DÖNÜM YEŞİL ALAN KORUMA ALTINA ALINACAK
Kent Konseyi Binası'nın yapılması ile mevcut yeşil alanın yok edilmeyeceğini, aksine koruma altına alınmış olacağını söyleyen Belediye Başkanı Ertem, “350 metrekarelik Kent Konseyi Binasını yaparak yaklaşık 4 dönümlük yeşil alanı koruma altına alacağız. Öyle ki şuanda orada yeşillik namına bir şey olduğu söylenemez. Sanki biz yeşil alanları yok etmeye çalışıyoruz. Biz koruyabileceğimiz yeşil alanlar oluşturmak istiyoruz. Kent Konseyi Binası ile oraya bahçe de yapılacak yeni ağaçlar dikilecek ve bunlar koruma altında olacak. Bahsettiğimiz alan Çerkezköy’ün Saray tarafındaki girişidir. Buranın daha modern bir görünüme sahip olması gerekiyor” dedi.
KENT KONSEYİ BİNASI PRESTİJ BİNASIDIR
Kent Konseyi binasının bir şehrin prestij yapısı olduğunu söyleyen Ertem, “Kent Konseyi Binası’nı tutup da Bağlık Mahallesi’ne ya da İstasyon Mahallesi’ne yapacak halimiz yok. Çünkü bu bina insanların kolayca ulaşabileceği bir yerde inşa edilmeli. Kaldı ki Bağlık Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız bile Kent Konseyi Binası’nın orada bulunan belediye parsellerinde yapılmasına sıcak bakmaz” dedi. 
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Chp’li meclis üyesi Faruk Bal’ın Kent Konsey Binası yapılması yerine bir daire alınarak Kent Konseyi’ne tahsis edilmesi şeklinde önerisini sert bir dille eleştiren Ertem, “Bu Binayı yapmak istemiyorsanız açık açık söyleyin. Gerekiyorsa bu binayı yapmayalım. Kent Konseyi Binası’nın şehir merkezi dışına yapılmasındansa hiç yapılmaması daha iyi olur. Kent Konseyi Binası prestij binasıdır. Şehrin merkezinde ve ulaşılabilir yerde olmalıdır” dedi. Hararetli tartışmanın ardından oylamaya sunulan komisyon tavsiye kararı meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edilirken, CHP grubu ‘Hayır’ oyu verdi. 
SGK’NIN TALEBİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün idari tesis binası inşa edebilmek için ‘Sağlık Tesis Alanı’ fonksiyonunda bulunan alanın ‘Resmi Kurum Alanı’na alınması talebi görüşüldü. Komisyonun oybirliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde Mezarlıklar Müdürlüğü’nün ‘Mezarlıklar ve Defin Hizmetleri Yönetmeliği’ görüşüldü. Bütçe Komisyonu tarafından oybirliği ile kabul edilen yönetmelik değişikliği meclis tarafından da oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Bir sonraki meclis toplantısı 3 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’da yapılacak. 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ   

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10