“Kağıt formatta reçete uygulaması devam edecek”

Çerkezköy Haber Gazetesi’nin 24 Temmuz tarihli sayısında yayınlanan “E-reçete ile herkes rahat edecek” başlıklı haberin ardından Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, konuya iliş

Çerkezköy 7.08.2012 22:06:00 0
“Kağıt formatta reçete uygulaması devam edecek”

Çerkezköy Haber -

“OKUNMAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”
Tekirdağ’da 9 Ağustos 2010 tarihinden itibaren Aile Hekimliği uygulamasına geçildiğini belirten Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Akdağ, “Aile Hekimliği uygulamasına geçiş il birlikte var olan Sağlık Ocakları Aile Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezlerinde bulunan birimler de Aile Hekimliği Birimi olarak adlandırılmıştır. Uygulamaya başlanması ile birlikte Aile Hekimleri tarafından muayene edilen vatandaşlarımıza bilgisayar çıktılı reçete düzenlenmekte olup, yaklaşık iki yıldır bu şekilde sürdürülen uygulamadan dolayı reçetelerin okunamaması gibi bir sıkıntı söz konusu değildir” dedi.
KAĞIT FORMATI DEVAM EDECEK
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 07/06/2012 tarihli duyurusuna istinaden 1 Temmuz tarihinden itibaren Aile Sağlığı Merkezlerinde E-reçete uygulamasına geçildiğini ifade eden Akdağ “Gerek hastalarımızın kendi ilaçlarını bilip haberdar olması, gerekse elektronik sistemlerde oluşabilecek muhtemel problemlerden etkilenmemeleri için hastalara kağıt reçetelerinin verilmeye devam etmesi önem taşımaktadır. Aile Hekimleri online olarak alacakları SGK onay kodunun olup olmamasına bakılmaksızın hastalara reçetelerini kağıt formatta vermeye devam edeceklerdir” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10