Katılım payı 16 bin 500 TL

Tek gündem maddesinin görüşüldüğü Veliköy Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Veliköy Islah OSB katılım payı 16 bin 500 TL olarak belirlendi. Belediye meydanı ile ilgili ihalen

Çerkezköy 8.08.2012 00:53:00 0
Katılım payı 16 bin 500 TL

Çerkezköy Haber- Veliköy Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

TEK GÜNDEMLE TOPLANDI
Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleşen Veliköy Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda tek gündem maddesi görüşüldü. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantıda bir önceki meclis karar özeti okundu ve ‘Veliköy Islah Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne ödenecek katılım payının belirlenmesi’ konusunun görüşülmesine geçildi.  
KATILIM PAYI 16 BİN 500 TL
Veliköy Islah OSB çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Hanifi Belindir, “Valilikle yaptığımız toplantılarda katılım payı oranını yüzde 33 olarak belirlemiş ve meclis toplantısında da bu kararı oybirliği ile kabul etmiştik. Bu oran da 16 bin 500 TL’ye tekabül ediyor” dedi. Katılım payının 16 bin 500 TL olarak belirlenmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Veliköy Islah OSB oluşumun gerçekleştiğini belirten Belindir, “Islah OSB tüzel kişiliğine kavuştu. Müteşebbis toplantıları yapıldı. Katılım paylarının aktarılmasının ardından Islah OSB çalışmaları start alacak” dedi.
YETKİLERİMİZ SINIRLANDIRILDI
Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Valilikten gelen genelge sonrası tüm beldelerin olduğu gibi bizim de yetkilerimiz sınırlandırıldı” dedi. Belediye meydanı ile ilgili de bilgiler veren Başkan Belindir, belediye meydanı ile ilgili ihalenin yapıldığını belirterek, “İhaleye 10’un üzerinde firma katıldı. İhale Komisyonu en düşük teklifi veren firma üzerinde karar kıldı. Fakat bir firma komisyon kararına itiraz etti. Şuanda konu Kamu İhale Kurumu’nda (KİK) görüşülüyor. Eğer Komisyon kararı KİK tarafından da onaylanırsa bayramdan hemen sonra ilk kazmayı vururuz” dedi. 
MSENİN BİZDE PARASI KALMAMIŞTIR
Başarılı sporculara çeşitli ödüller vereceklerini söyleyen Belindir, “Oyuncularımıza çeşitli hediyeler alacağız. Maliyet yüksek olduğu için hediyeleri ihale ile almaya karar verdik. Alım ihalesi şuanda askıda” dedi. 4 yıldır futbolcuların ödemelerini geciktirmeden yapmaya çalıştıklarını söyleyen Belindir, “Biz destek vermesek kulübün varlığını sürdürmesi mümkün değil. Hiç kimsenin parası bizde kalmamıştır. Ödemelerde gecikmeler yaşanmış olabilir. Bugün Süper Lig ekiplerinde bile ödemelerde gecikmeler yaşanabiliyor. Ne olursa olsun biz kulübümüze ve sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İFTARDA BULUŞACAKLAR
Ramazan Bayramı’nın ilk günü saat 11.00’da belediyede bayramlaşma merasimi düzenleneceğini belirten Belindir, 8 Ağustos’ta Veliköy Öğrenci Yurdu’nda belde muhtarları, esnaf ve sivil toplum kuruluşları için iftar yemeği düzenleneceğini ifade etti. Başkan Belindir’in konuşmasının ardından toplantı sona erdi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10