Her aslanın yoğurt yiyişi farklıdır

Çerkezköy merkez ve beldelerinde faaliyet gösteren dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve partililer ile Şanlıurfa Kebap Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen AK Parti Tekirdağ Mi

Çerkezköy 8.08.2012 01:00:00 0
Her aslanın yoğurt yiyişi farklıdır

Çerkezköy Haber- Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve dernek temsilcileri, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından önceki gün Şanlıurfa Kebap Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. 

RAMAZAN İNSANLARI BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRIR
İftar yemeğinde konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, bazı duyguların yaşanarak hissedilebileceğini belirterek “Ramazan Ayı bu duygulardan biridir. İnsanlar Ramazan Ayı’nda fakirliğin, açlığın ne demek olduğunu yaşayarak anlıyorlar. Fakirlere yardım etme fırsatı buluyor. Empati kurmalarına yardımcı oluyor” dedi. Ramazan Ayı’nın çok büyük sosyal getirileri de olduğuna dikkat çeken Akbulut, “İnsanlar Ramazan’da birbirine daha çok yakınlaşıyor” diye konuştu.
TÜRKİYE RAMAZAN’I HAKKIYLA YAŞIYOR
Türkiye’de son yıllarda Ramazan Ayı’nın hakkıyla yaşandığını ifade eden Ziyaeddin Akbulut, “Dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz ise Ramazan Ayı’nı çok zor şartlar altında yaşamaktalar. Arakan’da, Suriye’de ve Filistin’deki Müslümanlar bugün yaşam kavgası veriyor. İnşallah bu bölgelerdeki kan durur ve buralarda yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimiz huzura erer” dedi. 
KİMSENİN KİMSEDEN ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR
İnsanlığın başına ne geliyorsa ayrımcılıktan geldiğini ifade eden Akbulut, “Cenabı Allah ayetinde, hiç kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur diye buyuruyor” dedi. İftarda Çerkezköy’ün her kesiminden vatandaşın bir araya geldiğini söyleyen Akbulut, “Birlik beraberlik bizim en büyük zenginliğimizdir. Ramazan Ayı’nda herkes aynı duyguları paylaşıyor” ifadesini kullandı.  
SİYASET YAPMAYACAĞIM
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Şanlıurfa Kebap Salonu’nda düzenlediği iftar yemeğine yaklaşık 100 davetli katıldı. İftar yemeğinin ardından Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz’ün eşliğinde dua edildi. Yemekte konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Şuanda burada iftar yemeği için toplandık. Bu nedenle siyasi bir konuşma yapmayacağım. Sonuçta bütün siyasi partilerin amacı ülke menfaatine işler yapmaktır. Fakat her aslanın yoğurt yiyişi farklıdır” dedi.
KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN
Son zamanlarda ülke gündeminden düşmeyen terör olaylarına da değinen Demirbağ, “Hakkari’de yapılan hain saldırı sonucu 8 Mehmetçiğimiz daha şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hükümetimizin terörle mücadele konusunda hiçbir şekilde taviz vermeyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Şehit ailelerine sabır dileyen Demirbağ, tüm Müslüman aleminin Ramazan Ayı’nın bolluk ve bereket içinde geçmesini temenni etti.
KATILIM YOĞUNDU
AK Parti İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği iftar yemeğine AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve Çerkezköy İmam Hatip Derneği Başkanı İsmail Karaöz’ün yanı sıra, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, Demokrat Parti Belediye Meclis üyesi Aydın Kırıklar, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Başkanı Hakan Asbaş, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, merkez, belde ve köy muhtarları, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. 
AÇIK HAVADA İFTAR KEYFİ
Partililer ve davetliler, Çerkezköy Belediyesi tarafından araç trafiğine kapatılan Gazi Osman Paşa Mahallesi Köse Sokak’ta kurulan masalarda iftarlarını açarken, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunma ve sohbet etme imkanı da buldu. 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ  

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10