Komik ama gerçek!

Çerkezköy Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan uygulamalar sonucu trafik kültürüyle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Çerkezköy 10.08.2012 01:19:00 0
Komik ama gerçek!
KURALLARI BİLMİYORUZ
Çerkezköy Haber- Çerkezköy Altı Yol Kavşağı mevkiinde yapılan denetlemelerde sürücülere yol üzerinde bulunan üçgen trafik levhasının ne anlama geldiği, yol önceliğinin kavşak içindeki aracın mı yoksa cadde üzerinde seyir halinde olan aracın mı olduğu ve benzeri trafik kurallarına ilişkin sorular yöneltildi. Uygulama çok acı bir gerçeği su yüzüne çıkardı. Uygulamada 30 sürücüden yalnızca 1’i trafik kurallarına hakim. Bu da çoğu sürücü trafik kurallarını yeterince bilmediği, bilenlerin de uygulamadığı gerçeğini ortaya çıkardı.  
TRAFİK KÜLTÜRÜNE AĞIRLIK VERİLMELİ
Eğitimli sürücüler bile birçok kritik kuralı bilmiyor. Yapılan uygulama sonucu her yüz sürücüden yalnızca 4’ünün trafik kurallara hakim olduğu anlaşıldı. Sonuçları değerlendiren yetkililer, sürücü eğitiminde trafik kültürüne ağırlık verilmesini gerektiğini belirtti. Araştırmalar gösteriyor ki, çoğu sürücü, kavşaklarda geçiş hakkının cadde üzerinde seyir halinde olan araca ait olduğunu düşünüyor. Halbuki geçiş hakkı her zaman kavşak içinde bulunan araca aittir. 
EĞİTİMLER DEVAM ETMELİ
Yetkililer, Türkiye'de trafik eğitiminin disiplinli ve belirli periyotlarda verilmesini öngören bir sürücü eğitim sisteminin uygulamaya geçirilmesi gerektiğini belirtti. Sürücülerin 30 – 40 yıl önce aldığı ehliyetle araç kullanmaya devam ettiğini söyleyen yetkililer, “Oysa 10 – 20 yıl önce otoban yolları ve işaretçileri yoktu. Trafik işaretlerinin birçoğu AB mevzuatlarına uyum çabaları kapsamında tamamen değişti. Birçok sürücü kritik olan bu işaretleri bilmiyor. Birçoğu da ehliyetini almasının ardından araç sürüşünü unutmaya başlıyor. Bu nedenle sürücüler belirli periyotlarda sürüş ve trafik bilgisi eğitimine tabi tutulmalı” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10