Uyuşturucu pazarlığı kamerada

Tekirdağ polisinin 2 aylık takibin sonunda sokak satıcılarına yönelik yaptığı şafak operasyonda 10 kişiyi gözaltına alındı.

Tekirdağ 10.08.2012 22:50:00 0
Uyuşturucu pazarlığı kamerada

SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Çerkezköy Haber - Polisin saniye saniye kaydettiği görüntülerde sokak satıcılarının kullanıcılara uyuşturucu sattığı görülüyor. Görüntülerin birinde satışın yaşı küçük bir çocuğun yanında yapılması ise dikkat çekiyor. Kendilerini izleyen kameralardan habersiz rahat bir şekilde satışlarını gerçekleştiren sokak satıcılarına uyuşturucu sattığı tespit edilen 35 kişiye ise ‘uyuşturucu madde kullanmaktan’ işlem yapıldı.

TELEKOM GÖREVLİSİ OLARAK GİRDİLER
Tekirdağ Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Aydoğdu Mahallesi’nde uyuşturucu madde satan sokak satıcılarını takibe aldı. Farklı bir yöntem deneyerek mahalleye Telekom görevlisi olarak giren polis ekipleri, uyuşturucu satışlarının yapıldığı sokaklara araç içerisinden kontrol ve kayıt edilen kameralar yerleştirdi. Kablosuz kameraların çektiği sokak satıcılarının görüntüleri, 2 ay boyunca yakında bulunan özel bir araca aktarıldı. Kameralar 15 sokak satıcısını esrar maddesi satarken saniye saniye görüntüledi.      
UYUŞTURUCUDAN ELDE EDİLEN PARAYA EL KONULDU
Sokak satıcılarının kimliklerini ve evlerini belirleyen polis ekipleri şafak vakti operasyon düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, özel harekat, asayiş ve çevik kuvvet polislerinde destek verdiği, 200 polis eşliğinde mahalleye sabah saatlerinde girerek 11 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Aranan 15 kişinin 10’unu yakalayan polisler evlerde yaptıkları aramalarda ise 500 adet satışa hazır esrar maddesi ile çok miktarda bonzai maddesi ve ecstasy hap ele geçirildi. Zanlıların evlerinde bulunan ve uyuşturucudan elde edildiği belirlenen 20 bin TL'ye de el konuldu. Emniyetteki ifadelerinde suçlarını inkar eden 10 zanlıya kamera görüntüleri teker teker izlettirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Ş.T, S.S, A.T, H.A, O.A, N.T, M.N, E.A, A.B, U.B, Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi.
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10