Bitkilerin sihirli dünyası

Bu yıl Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle birlikte 16 saati aşkın oruç süresine bir de aşırı sıcaklar eklenince doğru ve dengeli beslenmek çok daha fazla önem kazandı. İftardan sonra yavaşlayan

Bölgede Gündem 11.08.2012 00:03:00 0
Bitkilerin sihirli dünyası

Çerkezköy Haber- Her yıl ramazan ayı gelmeden önce özel hazırlıklar yapılır. İftar ve sahur için değişik türde yiyecekler alınırken birçok kişi bitkilerin sihirli dünyalarından habersiz.

ÜLSER, REFLÜ VE GASTİRTE BİRE BİR
Ramazanda tutulan orucun ruhsal ve bedenen arınma olarak kabul edildiğini dile getiren Şifalı Bitkiler Dünyası işletmecisi Bülent Akın, bu arınmanın bedenimiz için sağlıklı gerçekleşmesinin ancak yeterli ve dengeli beslenme ile mümkün olacağını söyledi. Dengeli beslenmenin yanlış algılandığını ifade eden Akın, “Karın doyurmak, yeterli ve dengeli beslenme olarak algılanmamalı. İnsan vücudunun karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral ve su ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Bunun için şifalı bitkilerden destek almalıyız. Mide rahatsızlığı olduğu halde Allah’a olan borcunu ifa etmek isteyen vatandaşlarımız iftardan sonra ballı kudret narı macununu yemelidir. Bu macun sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Reflü, ülser ve gastrit hastalıklarını tedavi edicidir. Ayrıca mide asit oranını düzenleyerek mide yaralarını tedavi eder” dedi.
SUSUZLUĞU ÖNLÜYOR
Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyir ettiği bu günlerde oruç tutanları en çok susuzluğun zorladığını söyleyen Akın, Meyon kökü çayının susuzluğu giderdiğini belirterek “Meyon kökü çayı susuzluğu önlemesinin yanında hazmı da kolaylaştırıyor. Çayı evlerinde yapmak isteyenler 100 gram Meyon lifi, 20 gram tarçın ve 5-6 tane karanfili 2 litre suda yarım saat bekletip karıştırsınlar. Ardından buzdolabına koysunlar. Karşımın rengi kola rengine yani siyaha dönünce kıvamını almış demektir. Bu çayın tadının güzel olmasının yanında harareti alma özelliği de var” bilgisini verdi.
ORUÇ TUTARKEN KİLO VERMEK İSTEYENLER DİKKAT
Fazla kilolarından şikayetçi olanlar için de özel formüllerinin olduğunu söyleyen Akın, “Form macununun bağırsak çalıştırıcı ve yağ eritici özelliği vardır. İftardan sonra bu macundan yerseniz hem vücudunuz için gerekli vitaminleri alır hem de sağlıklı bir şekilde kilo verirsiniz. Aynı zamanda bu macun tokluk hissi de vererek iştahı keser” dedi.
 

Haber / Pınar KORKMAZ   

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10