Eğitim uçağı düştü: kayıp pilopların cesetleri bulundu

İçinde iki kişinin olduğu belirtilen eğitim uçağı Marmara Ereğlisi açıklarında düştü.

Marmara Ereğlisi 12.08.2012 16:04:00 0
Eğitim uçağı düştü: kayıp pilopların cesetleri bulundu
Çerkezköy Haber- Marmara Ereğlisi’nde denize tek motorlu bir uçağın düştüğü ihbarı üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.
ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR
Hezarfen Havaalanından kalktığı öğrenilen tek motorlu uçak ile rotalarını Edremit olarak belirten Cirrus tipi ucakla Marmara Ereğlisi açıklarında radar teması kesildi.. Edremit’e gitmek üzere Hazerfen den havalanan TC-CAS tescilli SR22 tescilli CİRRUS tipi pervaneli uçağın Hezarfen Havaalanından kalkmasının ardından Marmara Ereğlisi’nin yaklaşık 5 kilometre açıklarında radar teması kesildi. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki hava trafik kontrol merkezi uçağa çağrı yapmasının ardından cevap alamayınca arama kurtarma ekipleri harekete geçirildi. Uçakta öğretmen Pilot Hikmet Aral ve Öğrenci Pilot Liza Şener’in bulunduğu belirtilirken, uçağın hava muhalefeti ile düştüğü tahmin ediliyor. Radar teması kesilen uçağın denizden ve havadan enkaz ve mürettebat arama çalışmaları bölgede devam ediyor.

 PİLOTLARIN CESETLERİ BULUNDU

İstanbul Büyükçekmece'deki Hezarfen Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Marmara Ereğlisi açıklarında düşen uçakta yaşamlarını yitiren öğretmen pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener'in cesetleri bulundu. Uçağın düştüğü 2.5 mil açıkta saat 16.45 sıralarında önce Lisa Şener’in, kısa süre sonra da Hikmet Aral’ın cesedine ulaşan Sahil Güvenlik botu, sahile getirdi.

UÇAK KAZASINDA ÖLEN PİLOTLARIN CENAZELERİ ADLİ TIP KURUMU’NDA

*Büyükçekmece'deki Hezarfen Havaalanı'ndan kalkışından bir süre sonra irtibat kesilen ve Marmara Ereğlisi açıklarında düştüğü açıklanan tek motorlu uçakta hayatlarını kaybeden öğretmen pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener'in cesetleri İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Marmara Ereğlisi açıklarında düşen uçağın yerinin tespit edilmesinin ardından çıkartılan cesetler kıyıya çıkartıldı. Yapılan incelemenin ardından Büyükçekmece Belediyesi’ne ait iki ambulansa konulan cesetler otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

 

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10