Eğitim uçağı düştü; 2 pilot öldü

Marmara Ereğlisi’nde iki kişinin bulunduğu eğitim uçağı düştü. Havacılık tutkunu iş kadını Lisa Şener ve pilot Hikmet Aral hayatını kaybetti.

Marmara Ereğlisi 13.08.2012 21:48:00 0
Eğitim uçağı düştü; 2 pilot öldü

Çerkezköy Haber - Hezarfen Havaalanından önceki gün kalkan tek motorlu bir uçak ile Marmara Ereğlisi açıklarında radar teması kayboldu. Edremit'e gitmek üzere havalanan CIRRUS tipi pervaneli uçak ie kalkmasının ardından Marmara Ereğilisi'nin yaklaşık 5 kilometre açıklarında radar teması kesildi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafik kontrol merkezi, uçağa yaptığı çağrılardan cevap alamayınca arama kurtarma ekipleri harekete geçirildi.

ÖNCE UÇAĞIN PARÇALARI BULUNDU
Arama çalışmalarına sahil güvenlik ekipleri, bir helikopter ve balıkçılar da katılırken; ilk önce uçağın parçalarına ulaşıldı. Akşam saatlerinde de dalgıçlar, öğretmen Pilot Hikmet Aral ve havacılık tutkunu iş kadını Öğrenci Pilot Lisa Şener'in cesetlerine ulaştı. Denizden çıkartılan cesetler, sahil güvenliğe ait botla limana getirildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından incelenen cesetler, sağlık ocağına götürüldü. Cenazelerin getirilişi sırasında Lisa Şener'in yakınları gözyaşlarını tutamadı.
“ÇOK KORKTUM”
Mürüvet Ertaşır adlı bir kişi, kızını aramak için sahile geldiği sırada uçağın düşüşüne şahit olduğunu söyledi. Kötü hava şartlarına dikkati çeken Ertaşır, ''Ortalık fırtına ve yağmurdan gözükmüyordu, alev topu gibi uçak düştü. Uçağa yıldırım çarptı sanıyorum, çok korktum'' dedi.
 
 
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10