“En büyük sorun işsizlik”

MHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftara katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, terör ve dış politika bir kenara bırakılırsa, Türk

Tekirdağ 14.08.2012 01:15:00 0
“En büyük sorun işsizlik”

Çerkezköy Haber -

ANLAMAMIZ LAZIM
Türkiye'nin her dönemde sıkıntı yaşadığını belirten Türkeş, “Türkiye'nin başı büyük ulu dağlar gibi her zaman dumanlı olmuştur. Ama 20-25 yıllık geçmişimize baktığımızda bu dönem kadar sıkıntılı ve hassas bir dönemin olmadığını da görmemiz lazım, bunu anlamamız lazım" dedi.
BAHAR OLMAKTAN ÇIKTI
Türkiye'nin "kritik" bir dönemden geçtiğini savunan Türkeş, “Bu sadece bir terör meselesi değildir. Bu dünya üzerinde baktığınızda, hakim güçlerin, egemen güçlerin yeni yüzyılın başında Ortadoğu coğrafyasını yeniden tanzim çabalarının icra safhasına konduğunu görüyorsunuz. Türkiye açısından kritik bir dönemde yaşıyoruz. Çünkü 'Arap Baharı' diye, Afrika'nın kuzeyindeki Arap ülkelerinde başlayan süreç, maalesef bahar olmaktan o kadar çıktı ki, bunu bahar olarak başta tarif edenler bile artık bunun bahar olduğunu söyleyemiyor" diye konuştu.
EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK
Terör ve dış politika bir kenara bırakılırsa Türkiye'nin en önemli meselesinin işsizlik olduğunu savunan Türkeş, “İkinci mesele de ekonominin kötü gitmesidir. Bu nüfusun yüzde 50'nin üzerinde olan kısmı 25 yaş sınırındadır. Genç bir nüfusumuz var ve bunlar iyi eğitim görüyorlar. Ama bunlara iş açamıyorsun. İşsizlik yüzde 10'un üzerinde. Bu genç nüfusta çok önemli bir rakam demektir" dedi.
CUMHURBAŞKANI OLACAĞINI SANMIYORUM
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşan Tuğrul Türkeş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bütün dünyada iki turlu yapıldığını ifade ederek "Birinci turda birisi yüzde 50'nin üzerinde oy alırsa Cumhurbaşkanı olur. Alamazsa ikinci turda cumhurbaşkanlığı seçimi en fazla oy alan iki kişinin arasında geçer. Türkiye de muhtemelen bunun bir tarzı kabul edilecek ve tatbik edilecek. Peki ilk turda bir şahsın yüzde 50 alması mümkün mü? Bence değil, hiç öyle bir ihtimal görmüyorum. Demek ki ikinci tura kalacak. Peki ikinci tura kaldığında bu iki adaydan birinin şimdiki Başbakan olduğunu düşünürsek. Benim kanaatimce ben Başbakanın hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı olabileceğini sanmıyorum ve o yolun ona açık olduğunu ben görmüyorum” dedi.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10