“İş güvencemizle uğraşma”

Türkiye Kamu Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, memurların iş güvencesi ile ilgili açıklama yaptı.

Tekirdağ 15.08.2012 21:11:00 0
“İş güvencemizle uğraşma”

ASIL MAKSAT İŞ GÜVENCESİNİ KALDIRMAK

Çerkezköy Haber - Hükümete “İş Güvencemizle Uğraşma, Ekonomik Koşullarımızı Düzelt” çağrısında bulunan Doğan, “Basında yer alan haberlere göre önümüzdeki yılda Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirerek bir dizi yenilik yapacağını duyuruyor. Haberde sıralanan düzenlemelerin çoğunluğu asıl maksadı gizleyememekte. Hükümetin asıl maksadı 657'deki iş güvencesini kaldırmaktır. Nitekim artık bu niyetlerini de gizlemiyorlar” dedi.
 
ABESTE İŞTİGAL
Sosyal devletin gereklerinden birinin de çalışanların iş güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Doğan “Ülkemiz imzaladığı uluslar arası sözleşmelerde iş güvencesini koruyacağını taahhüt etmiştir. Bugün gelinen nokta abesle iştigalden başka bir şey değildir. Hükümet memurun ekonomik koşullarını düzeltecek yerde, memuru işsiz bırakmak ya da siyasi tahakküm altına almakla uğraşıyor. Bu iki fiil de hem inançlarımıza hem de insan hakları evrensel beyannamesine aykırıdır” açıklamasını yaptı.
 
GELİR ADALETSİZLİĞİNE İŞARET EDİYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun, fitre miktarını 8.50 TL olarak belirlediğini anımsatan Doğan “Dünyanın en büyük 17. ekonomisi ve kişi başına düşen milli gelirin 10 bin 400 dolar olmasıyla övündüğümüz ülkemizde, bu durumu, çalışanların ekseriyetinin aldığı aylık ücretle mukayese ettiğimizde halimiz ortada. Ülkemizde asgari ücretin 739,80 TL, aile yardımı dahil en düşük dereceli memur maaşının bin 762 TL olduğunu düşünürsek; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği fitre miktarı, gelir adaletsizliğine çok aleni bir şekilde işaret etmektedir” dedi.
 
ELLERİNDEN ALMANIN HESABINI YAPIYOR
4 kişilik bir aile fertlerinin karınlarını doyurabilmek için aylık bin 20 TL’ye ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Doğan “Hükümetimizin işte bu gerçeklerden hareket ederek ve sanal tablolarla değil çalışanların yaşadıklarından yola çıkarak ekonomi politikalarını oluşturması gerekir. Çalışanları, bırakın yoksulluk sınırını, neredeyse açlık sınırına mahkum eden bir ekonomi anlayışıyla ülkede huzuru yakalamak mümkün müdür? Bütün bu gerçekleri görmezden gelen Hükümet, bunları bir yana bırakmış şimdi de kamu çalışanlarının iş güvencesini nasıl ellerinden alırım hesabı yapmaktadır” ifadesini kullandı.
 
TEHLİKEYİ FARK EDİN
“Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak; hükümeti, memur düşmanlığını bir yana bırakmaya, devlet memurlarının da vatandaşı olduğunu hatırlamaya ve öncelikle kamu çalışanlarının insanca yaşayabileceği ekonomik imkânları sağlamaya davet ediyoruz” diyen Muzaffer Doğan kamu çalışanlarına da çağrıda bulunarak “Hızla yaklaşan tehlikeyi fark edin artık. Bana bir şey olmaz vurdumduymazlığından sıyrılın. Bir sabah uyandığınızda aynen Tekel işçileri gibi kapı önüne bırakılabileceğiniz bir düzenlemeyle karşılaşabilirsiniz. Bu süreçle mücadele etmenin tek yolu da onurlu sendikal mücadeledir” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10