Mezarlıklar bayrama hazırlanıyor

Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla ilçe genelindeki mezarlıkların bakımını sıklaştırdı.

Çerkezköy 15.08.2012 21:26:00 0
Mezarlıklar bayrama hazırlanıyor
Çerkezköy Haber - Ramazan Bayramına sayılı günler kala Çerkezköy sınırları içinde bulunan İstasyon Mezarlığı, Türbedere Mezarlığı ve Bahçeli Mezarlığı’nda insanların rahat bir şekilde mezarlığı ziyaret edebilmeleri amacıyla bakım çalışmaları arttırıldı.
ÇALIŞMALARIMIZ DAHA DA HIZLANDI
 
Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile mezarlıklara yapılan ziyaretlerin artacağını belirten Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, “Mezarlıklarımızda uzun süredir birtakım çalışmalar yürütüyoruz. Artık defin işlemleri sıralı sisteme göre yapılıyor ve kimse için yer ayrılmıyor. Üç mezarlığımızın da uygun yerlerine hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla çeşmeler yapılarak çevrelerine bin 47 adet fidan dikildi. Buraların periyodik olarak bakımlarını yapıp ağaçlarını buduyoruz. Türbedere mezarlığının dört tarafını perde beton duvar, üstü üç sıra telle çevirirken aynı zamanda gasilhanesinin çatısını yenileyip girişe faylı demir kapı, aşağı tarafa demir çift kapı takıldı. Şehitliğimizin çevresi komple düzenlenerek yerler bej mermer, sütunlar siyah granit mermer ile kaplandı. Şimdi bayram dolayısıyla yapmış olduğumuz tüm bu çalışmalarımızı, bakımlarımızı, temizliğimizi daha da sıklaştırarak hızlandırdık.” dedi.
 
 
GÜL BAHÇESİNDE HİSSETSİNLER İSTİYORUZ
Bayram dolayısıyla mezarlıkları ziyaret edecek vatandaşların kendilerini bir gül bahçesine geliyormuş gibi hissetmeleri için ilçe genelindeki tüm mezarlıklarda hummalı bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Çetin, “Normalde belirli aralıklarla yaptığımız mezarlık bakımlarımızı hızlandırdık. Halkımız bayram ziyaretlerini gerçekleştirdiklerinde içleri rahat edecek. Bundan eminiz. Tüm bu hizmetleri Allah rızası için, halkımızın rahatı için yerine getiriyoruz” diye konuştu.
 
DİLEK ŞİKAYET DEFTERLERİ KONULDU
Arife günü ve Ramazan Bayramı süresince vatandaşların, vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Çetin “İstasyon Mezarlığı’nda 2, Bahçeli Mezarlığı’nda 2, Türbedere Mezarlığı’nda 1 olmak üzere toplam 5 çalışanımız mezarlıkların temizliği ve güvenliği ile ilgileniyor. Bayramda vatandaşlarımız çamurlu yollarda yürümesinler diye yolların bir kısmı asfaltlanırken bir kısmı da stabilize edildi. Bayramlarda yoğunluğun en çok görüldüğü İstasyon Mezarlığı'na vatandaşların dilek ve şikayetlerini bize ulaştırabilmeleri için defter bıraktık. Şehitliğin özel bakımlarını yaparak oraya çiçekler ekeceğiz. Gelen herkes mezarlıklarda dinlenerek Fatiha’sını okuyup çıkacak.” dedi.
 
Haber / Pınar KORKMAZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10