Zabıtadan Bayram denetimi

Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren lokantalar, hastaneler, fırınlar ve diğer toplu tüketim yerleri üzerind

Çerkezköy 15.08.2012 21:31:00 0
Zabıtadan Bayram denetimi

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde halk sağlığı açısından büyük önem arz eden işyerlerinin genel temizliği, sağlık kurallarına uygunluğu ve üretim alanlarını denetleyerek eksiklikler tespit edilen iş yerlerine gerekli uyarıları yaptı.

ÖNCE UYARI SONRA CEZA
Çerkezköy genelinde faaliyet gösteren lokantalar, fırınlar, hastaneler ve diğer toplu tüketim iş yerlerine, Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından yapılan eş zamanlı denetimlerde özellikle gıda malzemelerinin depolama alanlarının hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edilirken, hijyenik şartlara uygun uymayan işyerlerine gerekli uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılara rağmen eksiklerini tamamlamayan iş yerleri hakkında tutanak tutularak cezai işlem uygulanacağını dile getiren Çerkezköy Belediyesi Müdürü Kenan Erez, “Gıda yüksek mühendisi Yılmaz Demir ve zabıta ekiplerimiz ile beraber iş yerlerine yaptığımız periyodik denetimleri yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla daha da sıklaştırdık. Halkımızın tüm hizmetlerden sağlıklı bir şekilde, en iyi kalitede yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
 
BELGELER TAM OLMALI
Genel hijyen kurallarının kontrol edilmesinin yanında çalışanların iş önlükleri, boneler ve genel temizlik şartlarına uyulup uyulmadığının da denetimini yaptıklarını belirten Erez, “Denetim yapılan işyerlerinde ayrıca ruhsat, esnaf sağlık muayenesi, ilaçlama belgeleri, iş yerinin teknik ve fiziki şartları, yangın söndürme tüpünün olup olmadığı, personelin yıllık portör muayenelerinin de kontrollerini yaparak gıdaların üretim izinlerine, son kullanma tarihine, Tarım Bakanlığının izninin olup olmadığına dikkat ediyoruz. Bununla birlikte kullanılan et ürünlerinde etiket bulundurulmalı” diyerek denetimlerde aranan kriterler hakkında bilgi verdi.
 
 
BAYRAMA KADAR DEVAM
İlçe genelinde düzenli olarak denetimler yaptıklarını fakat bayram dolayısıyla bu denetimlerini daha da arttırdıklarını söyleyen Erez, halkın sağlığı için büyük önem taşıyan toplu tüketim iş yerlerine yaptıkları kontrollerin bayram arifesine kadar süreceğini ifade etti.
 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10