Girişimcilik Okulu’nda 4. dönem mezuniyet

Trakya Kalkınma Ajansı 4. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sona erdi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 168 girişimci adayına düzenlenen törenlerle sertifikaları verildi.

Bölgede Gündem 16.08.2012 20:55:00 0
Girişimcilik Okulu’nda 4. dönem mezuniyet
Çerkezköy Haber - Trakya Kalkınma Ajansı 4. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sona ererken, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolleri ile organize edilen 18 eğitimde toplam 496 kursiyer girişimci adayı oldu.
 
SERTİFİKALARI VERİLDİ
60 saatlik eğitim programını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci tarafından verildi. Tekirdağ, Edirne, Lüleburgaz, Çorlu ve Çerkezköy'de yapılan törenlerde girişimci adaylarıyla bir araya gelen Üstün ve Cebeci, kişisel ve kurumsal deneyimlerini kursiyerlerle paylaştı.
 
DOĞRU İŞ, DOĞRU YER, DOĞRU ZAMAN
Törenlerde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Üstün, Trakya bölgesindeki girişimcilik kültürünün yetersizliğine değinerek bu yetersizliği TRAKYAKA ve KOSGEB işbirliğiyle açılan girişimcilik kursları ile aşmayı planladıklarını belirtti. Üstün, sertifikalarını alan girişimci adaylarının işlerini kurarken KOSGEB'den, büyütürken de TRAKYAKA desteklerinden faydalanabileceklerini ifade etti. KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Cebeci de girişimci adaylarına doğru işi, doğru yerde ve doğru zamanda yapmalarının önemine dikkat çekti.
 
30 BİN TL HİBE
Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL'lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL'ye dek iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkanı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansı'nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor. Eğitimler başvuru yoğunluğuna bağlı olarak il ve ilçe merkezlerinde düzenleniyor.
 
Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10