Polis Merkezi’ne bombalı saldırı; 8 kişi öldü, 64 kişi yaralandı

pkklı teröristler Gaziantep'te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, bombalı araçla düzenlenen saldırıda 8 kişini

21.08.2012 01:00:00 0
Polis Merkezi’ne bombalı saldırı; 8 kişi öldü, 64 kişi yaralandı
Polis merkezini hedef alan saldırıda ortalık savaş alanına dönerken 2 halk otobüsüyle 2 otomobil alev alev yandı. Olayda çevredeki işyerleri ve evlerle araçlar hasar gördü. Olayın ardından vatandaşların yürüdüğü bdp binasında polis önlem aldı.
 
3 ARAÇ ALEV ALEV YANDI
Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil İlçesi'ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İşyerlerinin bulunduğu bölgede, akşam saatinde caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi'ne 10- 15 metre uzaklıkta park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, durakta yolu indirip bindiren 2 halk otobüsü ile yabancı plakalı bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar tahrip oldu.
 
ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI
Patlama ve yangınlarda aralarında, Karşıyaka Polis Merkezi'nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, otobüslerde alevler arasından çıkamayan bazı yolcular diri diri yanarak hayatını kaybetti. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, kan anonsları yapıldı. Sağlık Müdürlüğü, hastaneleri alarma geçirdi ve bayram nedeniyle izinli doktorlar ve sağlık personeli göreve çağrıldı. Çok sayıda yaralıdan durumları ağır olanlar ameliyata alındı. Güvenlik güçleri, bomba yüklü aracı park edip uzaklaşan bir kişinin eşkalini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı.
 
 bdp BİNASINA YÜRÜDÜLER
 Saldırıya tepki gösteren çok sayıda vatandaş olay yerine gelerek, pkk ve terörist başı Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. Bu sırada 500 kişilik grup da bdp il binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis, öfkeli kalabalığın binaya yaklaşmasını engellemek için çevrede yoğun önlem aldı.
 
 VALİ: 8 ÖLÜ, 64 YARALI
 Gaziantep Valisi Erdal Ata, saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 64 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kentteki hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Kentte infial yaratan saldırının ardından çok sayıda kişi yaralılara kan vermek için hastanelere akın etti. Kentte saldırıya tepki göstererek toplanan grupların istenmeyen olaylara neden olmaması için polis önlem aldı. BDP il binasına yürüyen öfkeli kalabalıktan, polisin aldığı önlemlere karşın, binayı taşlayanlar oldu.

0282 726 91 91
0282 747 65 10