ŞEREFSİZLER!

Hakkari ve Şırnak’ta arife gününden itibaren bayram boyunca bölücü terör örgütü pkk tarafından yapılan 3 ayrı saldırıda 5 askerimiz şehit düştü. Baba ocaklarına gelen kara haberlerle, ba

Çerkezköy 21.08.2012 20:41:00 0
ŞEREFSİZLER!

Çerkezköy Haber - Hemen her gün bir şehit haberi ile geride bıraktığımız Ramazan'ın ardından terör örgütü Şeker Bayramını kana bulayarak ülke genelinde adeta öfke seli oluşturdu. Arife günü ve bayram boyunca verdiğimiz 5 şehit haberi ile ocaklara bir kez daha ateş düşerken, Gaziantep’ten gelen 9 yurttaşımızın canını kaybettiği hain saldırı haberi ise tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

 

YOLA DÖŞENEN MAYIN PATLATILDI
Arife günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, pkk’lılar tarafından yola döşenen mayının patlatılmasında Jandarma Astsubay Mutlu Yıldırım ile Uzman Çavuş Mustafa Çiftçi ağır yaralanmıştı. Ankara GATA’da tedavi altına alınan Yıldırım ile Çiftçi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehitler kervanına katılan son isimler oldu. Uzman Çavuş Mustafa Çiftçi’nin şehit olduğu haberi Şanlıurfa’daki baba ocağında bayramda kürkçe ağıtlar eşliğinde karşılandı. Şehit uzman çavuş Çiftçi’nin naaşı, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenle Şanlıurfa Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 
ESKİŞEHİR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tedavi gördüğü GATA’da kurtarılamayan bir diğer şehit ise Jandarma Astsubay Mutlu Yıldırım oldu. Eskişehir’deki Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş olan babası ve yakınları da şehidin naaşını almak için Ankara’ya giderken, Yıldırım ailesinin yaşadığı Yenidoğan Mahallesi Gömece Askeri Lojmanları’ndaki baba evine Türk bayrakları asıldı. Askeri yetkililer, lojmanların askeri bölge olduğunu belirterek basın mensuplarının görüntü almasına izin vermezken Şehit Astsubay Yıldırım'ın naaşı Eskişehir’deki Reşadiye Camii’nde öğle namazının ardından düzenlenen törenden sonra Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verildi.
 
ÇUKURCA ŞEHİDİNİ UĞURLANDI
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Arife günü mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Sercan Öztürk’ün cenazesi ise Batıkent’teki baba ocağına getirildi. Şehit Sercan Öztürk, Kocatepe Camisi’nde, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.
 
BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Devriye görevi yapacak askerlerle Zap Karakolu’ndan çıkan askeri zırhlı araç, Hakkari’ye 22 kilometre uzaklıktaki Van karayolu üzerinde Kırıkdağ Köyü yakınlarında mayınlı saldırıya uğradı. Mayının patlamasıyla Uzman Çavuşlar Mehmet Can ile Yusuf Seyhan hayatını kaybetti. 23 yaşındaki Mehmet Can’ın Gaziantep’teki baba ocağına düşen ateşin kıvılcımları mahalleyi sarmıştı ki akşam saatlerinde Gaziantep'ten gelen saldırı haberi adeta ülkenin kalbinde patladı.
 
GAZİANTEP’TE HAİN SALDIRI
Bayram öncesi kaçırılan CHP'li vekilin söylem ve davranışlarının tartışmaları ile Ramazan geride bırakılırken bayramda TBMM'de grubu bulunan BDP'li vekillerin terör örgütü üyeleri ile sarmaş dolaş görüntüleri ile sarsıldık. Bayramın ikinci günü akşam Gaziantep’te bölücü terör örgütü tarafından bomba yüklüaracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 9 kişi hayatını kaybederken, 69 kişi de yaralandı. Olayın ardından bomba yüklü aracı Gaziantep’e getiren çekicinin sürücüsünün Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sırasında verdiği bilgiler doğrultusunda operasyon başlatıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde düzenlediği operasyonda olayla ilgisi olabileceği belirlenen 4 kişiyi yakaladı. Çekici şoförüyle birlikte gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu devam ediyor.
 
TERÖRE LANET
Gaziantep’te bugün düzenlenecek olan cenaze törenlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra çok sayıda bakanın katılacağı belirtildi. Ülke genelinde olduğu gibi, Türkiye mozaiğini oluşturan Çerkezköy'de de teröre lanet eden vatandaşlar bir araya geliyor. Sosyal medya üzerinden kurdukları iletişim ağıyla bir araya gelen vatandaşların ve bazı STK'ların Cuma günü Cuma namazına müteakiben Merkez Osmanlı Cami önünde, teröre ve terör olaylarına tepki olarak gıyabi cenaze namazı kılacakları kaydediliyor.
 
 
 
Haber / Şaban KARDEŞ
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10