Somalili kızlar polisi alarma geçirdi

Tekirdağ Müftülüğü'ne bağlı Diyanet Eğitim Merkezi'nde kalan ve yasa dışı yollarla İngiltere'ye gitmek isteyen 5 Somalili kız öğrenci, polis tarafından İstanbul'da bulundu.

Tekirdağ 24.08.2012 19:17:00 0
Somalili kızlar polisi alarma geçirdi

Çerkezköy Haber - Türkçe eğitimi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 29 Haziran günü orta öğretim ve üniversite çağındaki 96 kız öğrenci Tekirdağ'a getirildi ve Karadeniz Mahallesi'ndeki Diyanet Eğitim Merkezi'ne yerleştirildi. 4 gün önce lise çağındaki 14 ile 16 yaşları arasındaki 5 Somalili genç kız, "Alışverişe gidiyoruz" diyerek yönetiminden izin aldı. Ardından kızlar, içinde iki kişinin bulunduğu kiralık olan ve plakası açıklanmayan panelvan tipi kapalı kasa bir minibüse bindi.

İSTANBUL’DA BULUNDULAR
Kızların kayıp olduğunun bildirilmesi üzerine polis mobese kayıtlarından kızların bindiği minibüsü tespit etti. Minibüsün kiralık olduğunu ve kim tarafından kiralandığını da belirleyen polis, soruşturmayı genişletti. Polis, 5 Somalili kız öğrencinin İstanbul'un Bağcılar İlçesi'ne bağlı Fatih Mahallesi Molla Gürani Sokak'taki bir apartmanın bodrum katında olduğunu belirledi. Evin kapısını kırarak içeri giren ekipler, kapıları üzerlerine kilitlenmiş 5 kızı buldu ve Tekirdağ'a getirdi. Kızlar, tanımadıkları bu kişilerin kendilerini İngiltere'ye götürmek için kandırdıklarını söyledi. Polis ekipleri, kızları İstanbul'a götüren kişileri bulmak için geniş çaplı çalışma başlattı.
 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10