Teröre KÜKREDİK!..

Çerkezköy dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Son günlerde artan terör olaylarına karşı tepki gösteren Çerkezköylüler Cumhuriyet Meydanı’nda tek yürek oldu, çapulcuları lanetledi. Å?

Çerkezköy 24.08.2012 20:16:00 0
Teröre KÜKREDİK!..

Çerkezköy tek yürek oldu. Şehitlerimize dua pkk’ya lanet yağdı…

 

 

Çerkezköy Haber - Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan komite tarafından organize edilen, ‘Teröre Lanet Mitingi’ dün Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Binlerce vatandaşın katıldığı miting öncesi Cuma Namazına kısa bir süre kala vatan uğruna canını feda eden şehitlerimiz için Merkez Osmanlı Camiinde Mevlidi Şerif okutuldu. Cami İmamı Selahattin Albayrak’ın vaazlarıyla başlayan Mevlidi Şerife katılan cemaat şehitlerimiz için dualar etti.

 

 

 

ÇERKEZKÖY ŞEHİTLERİ İÇİN TEK YÜREK
Mevlidi şerifin ardından Cuma namazını kılan cemaatin katılımı ile birlikte Belediye Meydanında miting düzenlendi. Mitinge yaşlısı, genci, partilisi, partisizi 7’den yetmişe vatan sevdalısının yanı sıra Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Cengiz Demir, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. 
 
 
BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ RAYDAN ÇIKARAMAYACAKLAR
Dev Türk bayrağının açılması ve terör örgütü aleyhine sloganların atılmasının ardından lise öğrencisi Yusuf Akşamoğlu, tertip komitesi tarafından hazırlanan basın bildirisini okudu. Bin yıldır beraber yaşamış bu kardeş halkları hiç bir gücün raydan çıkaramayacağını belirten Akşamoğlu, “Sözde “Kürt sorunu” diye meydanlarda bağırıp çağıran BDP’liler ve yandaşlarının, dağlarda hayvan sürüsü gibi yaşayıp silahlı saldırılar düzenleyen dinsiz, imansız, Allahsızların, şehirlerde silahlı, bombalı, taşlı sopalı eylemlerle ortalığı bir birine katanların amaçları sözde var denilen Kürt sorununa çözüm aramak değil, Türkiye’nin bin yıllık kardeşliğini yıkarak, bu şerefli milletin şerefli evlatlarını Kürt- Türk diyerek birbirine düşürerek aslında toprak bütünlüğünü bölüp parçalamak ve hayallerindeki topraklarda ateist bir Kürt devleti kurmaktır. Bunların üst yapılanmaları KCK, silahlı kanatları pkk, Siyasi uzantıları ise bdp’dir. Bütün bu şer odaklarının Kürt sorununa çözüm aramak istediği sadece bir bahanedir” dedi.
 
 
KANLI YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ
Bugün Kürt sorunu diye adlandırılan tüm problemler açılım üstüne açılım yapılarak çözülse ve üstüne bir o kadar daha fazla hak verilse bile pkk ve yandaşlarını tatmin etmemin mümkün olmadığını ifade eden Akşamoğlu, “Çünkü onların istedikleri hak sahibi olmak değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile gizli açık hesabı olan şer odaklarının köpekliğini yapmaktır. Terör örgütü bu anlamda gerçek yüzünü ve amacını bir kez daha göstererek, Ramazan Bayramı gibi herkesin herkese saygı göstermesi düşmanın bile düşmanlığını ertelemesi gereken bir ortamda ortalığı kana bulamıştır. Bir taraftan mayın tuzaklarıyla Mehmetçiklerimizi şehit eden caniler, diğer taraftan da Gaziantep'te sivil vatandaşlarımıza yönelik düzenledikleri bombalı saldırı ile genç yaşlı ve çocuk demeden 9 masum vatandaşımızın ölümüne, 69 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olmuştur” diye konuştu.
 
 
 
AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR
Terör kurbanları arasında çocukların bulunmasının ise “bebek katilleri” söylemiyle bir kez daha örtüştüğünü ifade eden Yusuf Akşamoğlu, “İnanıyoruz ve arzuluyoruz ki bu insanlık dışı vahşet türü eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaktır. Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği ve hainlerin oyunlarına gelmemek için gözyaşlarımızı dün olduğu gibi bugün de içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz” dedi. “Kaçırılan ve 48 saat sonra sözde serbest bırakılan vekil, “genç arkadaşlar bana iyi davrandı” diyordu. Ben de bir vatandaş ve bir asil olarak sormak istiyorum: O dağda dolaştırıldığın mı yoksa dolaştığın mı belli olmayan sürede sakal tıraşını hangi itin jiletiyle hangi inde yaptın?” diyen Akşamoğlu, bu sürecin hemen akabinde, tüm Türkiye'nin gözleri önünde ve vekil maaşları Aziz Türk Milletinin vergileri ile ödenen TBMM’nin bu şaşıran ve şaşırtan üyeleri tarafından kucaklanan terör örgütü üyelerinin, buradan aldıkları güç ve malum çevrelerin verdiği destekle eylemlerini artırdığını söyledi.
 
 
REÇETE DERHAL YAZILMALIDIR
Devletin ve bayrağın en değerli varlık olduğunu vurgulayan Akşamoğlu, “Bu Ülkü’ye sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize gölge düşmemelidir. Bölücülerin BDP’si hariç, parti ayırmaksızın siyasi parti liderlerinin tamamı Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir araya gelmeli ve 30 yıldır çözümsüzlüğe itilen bu illetten Türk milletini kurtaracak reçete derhal yazılmalıdır” dedi.
 
 
TÜRK MİLLETİ KARDEŞÇE YAŞAYACAK
Gaziantep’te meydana gelen saldırıların, bölücü hainlerin parlamentodaki temsilcileri ile kucaklaşmasının ardından meydana gelmesinin, bu canilerin eylemlerine nereden cesaret aldıklarını ortaya koymakla beraber, halkın desteğini arkasına alamayan bebek katillerinin, intikamını adeta halktan almaya çalıştığının da acı bir göstergesi olduğunu ifade eden Akşamoğlu, “Demokrasi ve özgürlük palavraları, pkk'nın daha da canileşmesine yaramış, ülkenin bu duruma gelmesine zemin oluşturmuştur” diye konuştu. Türk Milletinin birliğinden ve bütünlüğünden rahatsızlık duyanların bu birlik ve beraberliği asla bozamayacağını, Türk Milleti'nin tarihte olduğu gibi bütün vatandaşlarıyla tek devlet, tek bayrak altında kardeşçe yaşadığını ve yaşamaya devam edeceğini vurgulayan Akşamoğlu, “Dağlarda Mehmetçiğe pusu kuran teröristleri kucaklayan sözde milletvekillerinin, bölücü dilin medyadaki borazanlarının bu saldırı karşısında hicap duymalarını, üzülmelerini beklemek safdilliktir. Yargısı, yürütmesi ve yasamasıyla Türkiye'yi yöneten bütün kesimler bir müddettir yoğunlaşarak devam eden bu saldırıların nihai hedefinin Türkiye'yi bölmek olduğunun farkında olarak hukuk devletinin icaplarını yerine getirmelidir” dedi.
 
 
HUKUK SİSTEMİ İŞLETİLMELİDİR
Teröristlerle kucaklaşanlar ve onları destekleyenler hakkında mevcut hukuk sisteminin derhal işletilmesi gerektiğini belirten Akşamoğlu, “Türk milletinin sabrını sınayan teröristler ve onların iplerini ellerinde tutan şer odaklar iyi bilmelidir ki Türk milleti, derin tarih şuuru ve sağduyusuyla böyle oyunları tarihte bozduğu gibi bu gün olmasa bile yarın bozacak vatanın birliği ve bütünlüğünü her halükarda muhafaza edecek güce sahiptir. Menfur saldırıyı gerçekleştiren piyonları, onların sözde sivil uzantılarını ve hepsinin arkasındaki şer odakları, adları söylenmese de dile getirilmese de milletimiz tarafından artık net bir şekilde bilinmektedir” ifadesini kullandı.
 
 
HEDEFLERİ İSYAN ÇIKARMAK
Pkk’nın, Türkiye’yi kan gölüne çevirmeye çoluk çocuk, kadın ihtiyar demeden ocaklar söndürmeye devam ettiğini söyleyen Akşamoğlu “Pkk’nın bu saatten sonra tek hedefi vardır, Türk ve Kürt vatandaşları birbirine düşürerek ülkemizde Arap baharına benzer bir isyan çıkarmaktır. Masum ve cani ayrımı yapılmalı pkk ile Kürt halkı birbirine karıştırılmamalı ve atılacak yumruk hedefe kilitli olmalıdır. Dün karakol basmaya bile korkan caniler bu gün uzun namlulu, roketatar ve havanlarla saldırır hale gelmişlerse bunun da hesabı yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
 
 
GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Yapılan basın açıklamaları ve konuşmaların ardından alana toplanan binlerce kişi, ambulans ile gelen ay – yıldızlı Türk Bayrağına sarılı şehit naaşını alana taşıdı. Naaşı omuzlarına alan vatandaşlar tekbirlerle gıyabi cenaze namazının kılınacağı alana gittiler. Burada saf tutan binlerce vatandaş, şehitlerimiz için Merkez Osmanlı Camii İmamı Selahattin Albayrak’ın ardında gıyabi cenaze namazı kıldı. Dualarla omuzlara alınan şehit naaşı daha sonra şehitliğe götürülmek üzere yola çıkarıldı.
 
 
 
 
ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
Yüzlerce kişinin şehitliğe yürümesine polis kısa süreli engel olmak istedi. Şehitliğe yürümekte ısrar eden kalabalık geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Şehitliğine gitti. Şehitlikte Fatiha okuyarak dualar eden kalabalık daha sonra kontrollü bir şekilde sessizce dağıldı. Çerkezköy halkı gerçekleştirdiği, ‘Teröre Lanet Mitingini’ anlamlı bir şekilde tamamlayarak, Başkente ve terör örgütüne, yandaşlarına sert mesajlar gönderdi.
 
 
 
 
 
 
 

Haber / Mustafa KOCABAŞCem BÜLBÜL Faik Onur KAYAGökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10