Tatil dönüşü kaza; 1 ölü, 7 yaralı

Fransa'dan tatil için memleketleri Yozgat'a gelen 6 kişilik Alan ailesinin içinde bulunduğu otomobil, dönüş yolunda Edirne otoban gişelerinde başka bir otomobille çarpıştı.

Bölgede Gündem 26.08.2012 20:15:00 0
Tatil dönüşü kaza; 1 ölü, 7 yaralı

Çerkezköy Haber - Kazada, 12 yaşındaki Okan Alan yaşamını yitirirken, her iki araçtaki 7 kişi yaralandı. Alan ailesinin otomobiline çarpan aracın vitesinin 6'da olduğu, sürücüsü 20 yaşındaki Erkan Dadlı'nın ise bir yıl önce ehliyet aldığı ortaya çıktı. Dadlı'ya bir ay içinde 2 kez aşırı hız cezası kesildiği belirlendi.

DÖNÜŞ YOLUNDA KAZA

Kaza, önceki gün saat 08.00 sıralarında Edirne otoban gişelerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fransa’da yaşayan ve yaz tatilini memleketleri Yozgat’ta geçiren Alan ailesi, tatil dönüşü, Fransa’ya dönmek için yola çıktı. Eşi Kısmet Alan, çocukları Mustafa, Furkan, Okan ile Oğuz Alan ile birlikte dönüş için F 150 EPF 95 plakalı otomobille yola çıkan 42 yaşındaki Ayhan Alan, KGS kartını gişeye okuturken, aracına Erkan Dadlı'nın kullandığı 42 DAJ 72 plakalı otomobil, arkadan çarptı.

OTOMOBİL 15 METRE SÜRÜKLENDİ
 
Çarpmanın etkisiyle gurbetçi ailenin otomobili yaklaşık 15 metre sürüklenirken, kazada otomobil sürücüsü Ayhan Alan, Okan Alan, Oğuz Alan (16), Furkan Alan ile diğer otomobildeki sürücü Erkan Dadlı, Ümmü Dadlı (48), Sümeyye Dadlı (19), Avni Dadlı (62) yaralandı. Mustafa Dadlı (48) ile Kısmet Alan ve oğlu Mustafa Alan kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.
 

KURTARILAMADI

Yaralılar ambulanslarla Selimiye Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan Okan Alan, Tıp Fakültesi Acil Servisi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Babası Ayhan Alan'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kazanın ardından yapılan incelemede Erkan Dadlı'nın kullandığı otomobilde vitesin 6'da kaldığı tespit edildi. Bir yıl önce ehliyet aldığı belirlenen Dadlı'nın bir ay içerisinde 2 kez aşırı hız nedeniyle trafik cezası aldığı belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10