BC YAPI’dan işçisine teşekkür

Büyük bir yangın faciası atlatan BC YAPI personelinin yangına karşı eğitimli olduğu ortaya çıktı. Fabrika müdürü Ercan Kutlu, yangın sürecini ve sonrasını değerlendirerek, itfaiye ekipleriyle bir

Çerkezköy 26.08.2012 21:32:00 0
BC YAPI’dan işçisine teşekkür

Çerkezköy Haber – Strafor imalatı yapan ve geçtiğimiz hafta büyük bir yangın faciasının eşiğinden dönen BC YAPI fabrikasında yangının bıraktığı izler kısa sürede silinirken üretim düzenli olarak devam ediyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 6. sokak üzerinde kurulu bulunan BC YAPI fabrikası müdürü Ercan Kutlu, yangında yaşanan süreci ve sonrasını değerlendirerek, yangın faciasını ucuz atlattıklarını, bunda çalışan personelin büyük payının olduğunu söyledi.

 

 

YANGININ NEDENİ BİLİNMİYOR

İmalatını yaptıkları Straforun ham maddesinin son derece etkili bir yanıcı madde olduğunu hatırlatan Ercan Kutlu, “Nedenini halen çözemediğimiz yangına koordineli olarak müdahale eden çalışan personelimize ve itfaiye ekiplerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Yangının çıkmasına muhtemelen aşırı sıcakların neden olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

 

 

TEDBİRLER ARTTIRILACAK

Bundan böyle olası yangına karşı daha etkili önlemler alınacağının altını da çizen BC YAPI Müdürü Ercan Kutlu, “O gün yangının iş sahasına girmeden söndürülmesi büyük bir şans oldu. Başlattığımız çalışmalar çerçevesinde dış cepheden gelecek yangına karşı yalıtım duvarı kurulacak. Bu duvar ısıya karşı etkili bir duvar olacak. Acil eylem planı çerçevesinde acil yangın kabini de yaparak üretimde kullandığımız maddeleri daha iyi şartlarda güvenli olarak koruma altına alacağız. Yani kapalı depolama yapacağız” dedi.

 

 

PERSONELİMİZ EĞİTİMLİ

Yangınlara karşı eğitimin de büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kutlu, “Yangına karşı alt yapımızı çok iyi yaptık. Bu yönde yangın tatbikatlarımızı da gerçekleştiriyoruz. Şu anda fabrikamızda 60 adet yangın tüpümüz bulunuyor. Personelimiz bu yangın tüplerini çok iyi kullanabiliyor. Bu yönde eğitimleri bulunuyor. Ayrıca personelimizin yangın eğitimi çok iyi. Bunu yangın günü de hissettik. Şayet biraz gecikme ve panik yaşansaydı, belki de şuan BC YAPI olmayacaktı.” şeklinde konuştu.

 

 

TRAKYA’DA 4 FABRİKADAN BİRİ

Ülke genelinde strafor üretimi yapan 100 tane sanayi kuruluşu bulunuyor. Bunlardan 4 tanesi Trakya bölgesinde faaliyet gösteriyor. Çerkezköy bölgesinde Strafor üretimi yapan tek sanayi kuruluşu olan BC YAPI, üretim sevkıyatını Trakya bölgesine yapıyor. Firma, aralıklarla yurt dışı ihracatı da gerçekleştiriyor. Ağırlık hacmi düşük fakat şekil olarak büyük hacmi olan straforların uzun yol sevkıyatlarında büyük gider dezavantajı yaşanıyor. Bu nedenle uzun süreçli sevkıyatlar daha düşük oluyor.

 

 

 

Haber / Mustafa KOCABAŞFaik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10