“Yere tükürene lama, tükürdüğünü yalayana dallama denir”

Milliyetçi Hareket Partisi eski genel başkanı merhum Alparslan Türkeş hakkındaki açıklamalarından dolayı Alaettin Demirbağ’a yaptığı özür çağrısını yineleyen Mustafa Ordu, AK Parti yetki

Çerkezköy 28.08.2012 08:49:00 0
“Yere tükürene lama, tükürdüğünü yalayana dallama denir”

Çerkezköy Haber - Bir süre önce Milliyetçi Hareket Partisi eski genel başkanı merhum Alparslan Türkeş hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a içinde Türkeş’in sesinin kayıtlı olduğu bir CD yollayan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu açtı ağzını yumdu gözünü.

 

KURTULMUŞ HAKLI MIYDI?

Yaklaşık iki ay önce ülke gündeminde HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye geçeceğine dair haberler çıktığını belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yaptıkları açıklamalarda Numan Kurtulmuş’un ülke siyaseti için çok önemli bir isim olduğunu söyledi. Fakat aynı Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamalarda AK Parti’ye ‘Firavun’, ‘Despot’ gibi yakıştırmalar yapmış ve yolsuzlukların adresi olarak AK Parti’yi göstermişti. Buradan AK Parti yetkililerine soruyorum. Numan Kurtulmuş bu açıklamalarında da haklı mıydı yoksa AK Parti’ye tövbe ederek mi dahil olacak?” dedi.

 

ÖZÜR DİLE

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın geçtiğimiz günlerde Başbuğ Alparslan Türkeş hakkında yaptığı “Türkeş yaşayaydı AK Partili olurdu” şeklindeki açıklamaları da anımsatan Ordu, “Alaettin Demirbağ’a açıklamalarını düzeltmesi ve özür dilemesi için Başbuğ’un sesinin kayıtlı olduğu bir CD yollamıştım. Fakat hala gereğini yapmadı. Bir laf vardır. Yere tükürenlere Lama, tükürdüğünü yalayanlara ise Dallama denir. En kısa zamanda özür dilemesini bekliyoruz” dedi.
 
PARTİ DİSİPLİNİNİ ÇALIŞTIRSIN
17 Ocak 2012’de Çerkezköy Belediyesi’nde 9 AK Parti delegesinin içinde olduğu bir olay yaşandığını ve konuyla ilgili AK Parti delegelerinden Akın Yılmaz’ın savcılık karşısında yalancı şahitlik yaptığını iddia eden Mustafa Ordu, “Alaettin Demirbağ’a soruyorum. Bir ilçe başkanı olarak parti üyeleri hakkında ne gibi bir işlem yaptın? Yoksa, Başbuğ Alparslan Türkeş’in 20 yıl önceki açıklamalarından haberdar olan Demirbağ’ın 1-2 ay önce 9 AK Parti delegesinin de isminin karıştığı olaydan haberi yok mu? Yok ise gelsin ben kendisine anlatayım. Alaettin Demirbağ bu kitleyi temsil ediyorsa, partisinin disiplinini çalıştırsın” dedi.
 
DEMİRBAĞ NE DÜŞÜNÜYOR?
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz’ın “‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözü anlamsız. ‘Ne Mutlu Türkiyeliyim’ demek daha doğru” şeklindeki açıklamalarını anımsatan Ordu, Demirbağ’ın bu konu hakkındaki görüşlerini kamuoyu ile paylaşmasını istedi.
 
MİTİNGE NEDEN KATILMADI?
“24 Ağustos’ta Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘Teröre Lanet Mitingi’ne neden katılmadınız?” sorusuna da yanıt veren Mustafa Ordu, “Alaettin Demirbağ partisi için yetersiz kalmış olacak ki Belediye Başkanı Ali Ertem, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’i çağırarak benim sert muhalefet yaptığımı söyledi. Metin Dönmez, 5 ay önce DSP’de ekmek yiyordu. CHP İlçe Başkanlığını alır almaz ilk yaptığı iş DSP’nin eşyalarını boşalttırdı. Bu insanlarla mitingde yan yana durulmaz. Cuma Namazı’ndan çıkan vatandaşlar da bunun farkındaydı ki mitinge katılmadı. 22 Ağustos’ta basın açıklaması yaparak protestomuzu yapmıştık. Biz MHP olarak bu insanlarla yan yana gelip bir harekete imza atmayız. Bizim hareketimiz halk ile olur” dedi.   
 
Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10