“Büyük taarruzun taçlandırıldığı gündür”

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90.yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Çerkezköy 29.08.2012 22:33:00 0
“Büyük taarruzun taçlandırıldığı gündür”

OYUNLARI BOZACAK GÜÇ VE İNANCA SAHİBİZ

Çerkezköy Haber - 30 Ağustos’un; Afyon-Dumlupınar’da başlayan büyük taarruzun emperyalist güçler karşısında zaferle sonlandırıldığı, taçlandırıldığı gün olduğunu ifade eden Orhan “20. yüzyılın başından beri cepheden cepheye koşmuş, doğan çocuklarına babalık yapamamış, evini yurdunu görememiş, yanı başında dostunu, silah arkadaşını yitirip, elleriyle kara toprağın bağrına bırakmış, imparatorluğun yitirdiği toprakların her karışını ciğerinden kopan bir parça kan gibi tükürmüş, yorgun insanların kendilerine güven ateşini yaktığı yürüyüşün sonlandığı gündür. Bu yürüyüş; tam bağımsız, vatan ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esas alan, ulus iradesine dayalı demokratik laik bir devletin kuruluşuna giden yolu açmıştır. Emperyalizmin o gün bu ülke üstüne oynadığı oyunu, o acılı kuşağın yorgun savaşçılarının azmi ve güveni ile bozduk. O acılı ve yorgun kuşağın çocukları, torunları olarak, emperyalizmin bugün ülkemiz üzerine oynadığı oyunları da bozacak güç ve inanca sahibiz” dedi.
 
BUGÜN DE DERS ALINMALI
“Emperyalistlerin, ülkenin bütün siyasi yapısını kendi isteklerine göre şekillendirmiş olsalar bile, bu ülkenin bir santimetre karesini bile kimseye bırakmayacağız” diyen Orhan 30 Ağustos’ta 90 yıl önce kazanılan zaferin, yalnız emperyalizme karşı kazanılmış bir askeri zafer olmadığını, yorgun bir ulusun taşıdığı öz güveni ulusal sınırlarını korumak için nasıl harekete geçirdiğini göstermesi bakımından, aslında bugün için de ders alınması gereken bir anlam taşıdığını ifade etti. Orhan “Bize bu azmi ve güveni kazandıran acılı kuşağın yorgun savaşçılarını saygıyla anıyoruz. Yaşadığımız sürece, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı kalacağımıza, onları yeniden yaşama geçirip sonsuza dek yaşatacağımıza, Büyük Türk Ulusu önünde söz veriyoruz” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10