“En büyük eksikliğimdi”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, sivil toplum örgütlerine ve derneklere gerçekleştirdiği tanışma ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki akşam gerçekleştirdiği Soğucaklılar D

Çerkezköy 31.08.2012 21:03:00 0
“En büyük eksikliğimdi”

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, CHP’li meclis üyeleri Demet Eroğlu, Halil Demirkıran ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önceki gün saat 20.30’da Namık Kemal Bulvarı üzerinde bulunan Soğucaklılar Derneği’ni ziyaret etti.

 

SORUNLARI ÇÖZMEK GÜÇLEŞMİŞTİ

Ziyarette dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Soğucaklılar Derneği Başkanı Ertekin Memiş, derneğin 1995 yılında İstanbul’da faaliyete başladığını belirtti. 2000’li yılların başlarından itibaren Çerkezköy ve Kapaklı’da Soğucaklı nüfusun artmasına bağlı olarak İstanbul’daki merkez teşkilatın sorunları çözüme ulaştırmada yetersiz kalmaya başladığını dile getiren Memiş, 2011 yılında olağanüstü yapılan bir toplantıyla merkezin Çerkezköy Namık Kemal Bulvarı’na taşındığını ve çalışmalarına burada devam ettiğini kaydetti.

 

YAPTIĞIMIZ EN İYİ İŞTİ

Soğucaklılar Derneği’nin Trakya’nın ilk dernekleri arasında olduğunu vurgulayan Memiş, “17 yıldır faaliyet gösteriyoruz fakat merkez teşkilatını Çerkezköy’e yeni taşıdığımız için şu anda pek bilinmiyoruz. Dernek tüzüğünün bize tanıdığı tüm imkanları kullanarak üyelerimizin ihtiyaçlarını, eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Köyümüze yol ve su deposu yaptırdık. Her yıl Haziran ayında piknik düzenleyerek tüm köylülerimizle eğlenceli vakitler geçirerek birbirimize daha da kenetliyoruz. Bunların yanında en iyi yaptığımız işlerden biri olarak da 11 dönümlük muhtarlık alanını tesviye ederek buraya ceviz ağaçları ektik. Bu ağaçlardan elde ettiğimiz geliri köyümüz için kullanıyoruz” diye konuştu.

 

EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMDİ

2009 yılında, belediye seçimlerine 5-6 ay kala adaylığını koyduğunu anımsatan Dönmez, “Adaylığımı son aylarda koyduğum için ne halkla ne esnafla ne de sivil toplum örgütleriyle tanışamadım. Bu benim en büyük eksikliğimdi. Bu yıl bunu telafi edeceğim ve her zaman sivil toplum örgütleriyle iletişim halinde olarak onlara her türlü desteği sağlayacağım.” ifadelerini kullandı.

 

BOYNUMUZ KILDAN İNCE

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk milletinin sahip olduğu ve tarih boyunca var olan bağımsızlık inancı, vatan, bayrak ve millet sevgisinin ölümsüz bir ifadesi olduğunu ifade eden Dönmez, sivil toplum örgütleri ve partilerin Atatürk Anıtı önüne çelenk koymalarının yasaklamasına da değinerek “Mustafa Kemal’in bıraktığı emanetler unutturulmaya çalışılıyor. Ama biz tüm bu yasaklamalara, engellemelere tepkisiz kalmayarak Kaymakamlıkta gerçekleştirilen tebrikat törenine katılmadık. Belediye Meydanı’nda 30 Ağustos’u halkımızla kutladık. Ata’mıza olan saygımızı göstermek için bir buket çiçeğimizi de çelenk töreninin ardından anıtımıza koyduk. Eğer bu suçsa cezamızı çekmeye hazırız. Kanuna karşı boynumuz kıldan incedir.” dedi.

 

HİÇBİR ŞEYDEN KORKUMUZ YOK

Son yıllarda milli değerlerin ve ülke geleceğinin yok edilmeye çalışıldığını öne süren Dönmez, “Emperyalist devletler ülkemizi bölme ve parçalama amacındalar. Bunun karşılığında ülke yönetiminin hezeyan içinde olmasından dolayı zor günler geçiriyoruz. Bu bağlamda milli bayramlarımız her geçen gün halkın gözünde basitleştirilmeye çalışılıyor. Unutulmamalıdır ki bayramlar kardeşlik duygularının pekiştiği özel günlerdir. Bu vatanı kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyor, bütün ulusumuzun Zafer Bayramı’nı gönülden kutluyorum” dedi ve herkesin bu tür uygulamalara tepki göstermeleri gerektiğini ifade ederek, hiçbir şeyden korkuları olmadığını kaydetti.

 

Haber / Pınar KORKMAZ - Ahmet KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10