TGB Çerkezköy Temsilciliği Zafer Bayramı açıklamasında iktidara yüklendi; “Çizdiğiniz yol, yol değil, terörü bitirin”

Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy Temsilciliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla önceki akşam bir basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 31.08.2012 21:12:00 0
TGB Çerkezköy Temsilciliği Zafer Bayramı açıklamasında iktidara yüklendi;  “Çizdiğiniz yol, yol değil, terörü bitirin”

 Çerkezköy Haber – Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy Temsilciliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla önceki akşam bir basın açıklaması yaptı.

 

HÜKÜMETE TEPKİ

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.00’da başlayan basın açıklamasına CHP ve HEPAR gibi bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Şehitler anısına Saygı Duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını seslendiren grup, ellerinde Türk Bayrakları ve çeşitli sloganların yazıldığı dövizlerle, hükümete tepki gösterdi.

 

YEDİ DÜVELE DERS VERDİ

Kısa adı TGB olan Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy Temsilcisi Satılmış Özen, günün anlamı dolayısıyla grup adına yaptığı basın açıklamasına “Mustafa kemal’in askerleriyiz” sözü ile başladı. 30 Ağustos Zafer günü’nün milli ordumuzun işgalcileri önüne katıp denize döktüğü gün olduğunu ifade eden Özen “Cumhuriyet devriminin güvence altına alındığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün, tam bağımsız Türkiye hedefi için, ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ düşüncesindeki 30 Ağustos, yedi düvele ders verdiği ve örnek olduğu gündür.” dedi.

 

GELDİKLERİ GİBİ GİTMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Türkiye’nin bölünmesini, parçalanmasını isteyenlere tepki gösteren grup adına konuşmasını sürdüren Satılmış Özen, “Teröre karşı mücadele veren iktidar partisi çizdiği siyasi yolda ülkeye büyük zararlar vermektedir. 90 günde 70 şehit verilen, 10 yılda 1080 gencimizin şehit olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bizler Türk Gençlik Birliği olarak, emperyalizm ve tüm işbirlikçilerine karşı omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz. AKP hükümeti, Suriye ve bazı ülkelerden taşıma teröristleri destekleme politikasından biran önce vazgeçmelidir. Sınır ötesindeki terör kamplarını biran önce kaldırmalıdır. Bizler bugün buradan Mustafa Kemaller olarak, AKP hükümetini geldikleri gibi gitmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

“HAİNLER DIŞARIDA, YURTSEVERLER İÇERİDE”

“Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak, Kahrolsun ABD emperyalizmi, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Ya İstiklal, Ya Ölüm, Ne ABD, ne AB tam bağımsız Türkiye, Hainler dışarıda, yurtseverler hapiste” gibi sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından Bursa Nutku’nu okudu. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup Atatürk Caddesi üzerinde bir süre sloganlar atarak yürüdükten sonra sessizce dağıldı.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10