Marmara, Türkiye’nin lokomotifi

Marmara Belediyeler Birliği’nin Encümen Toplantısı, Lüleburgaz'da yapıldı.

Bölgede Gündem 2.09.2012 19:15:00 0
Marmara, Türkiye’nin lokomotifi

ÇEVRE KİRLİLİĞİNDE BİRİNCİ SIRADA

Çerkezköy Haber - Toplantıda konuşma yapan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ekonomisinin yüzde 25'inin Marmara Bölgesi'nde olduğunu ve bu yüzden de Marmara'nın çevre kirliliğinde birinci sırada olduğunu ifade etti. Marmara Bölgesi'nin Türkiye'nin lokomotifi olduğunu söyleyen Altepe, “Bölgede 10 binin üzerinde fabrika var. Marmara Bölgesi'ndeki sanayileşme kirliliği de beraberinde getirdi” dedi.
 
EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZDİR
Bölgedeki belediyelerin altyapı ve arıtma tesisi sorununu çözmeleri gerektiğini ve sanayicilerin arıtma tesislerine öncelik vermesi gerektiğini söyleyen Altepe “Marmara Belediyeler Birliği olarak çevreye büyük önem veriyoruz. Bizler havamızın, suyumuzun kirlenmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Bize emanet edilen çevremizi gelecek nesillere elimizden gelen en güzel şekilde bırakmak en önemli görevimizdir" diye konuştu.
 
HER BELEDİYE BÖLGESİNE SAHİP ÇIKMALI
Altepe, her belediyenin kendi bölgesine sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Toplantıda konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak de, Marmara Belediyeler Birliği üyeleri ile Ergene Nehri'ni incelediklerini, Nehrin kirliliğinin misafirleri de rahatsız ettiğini belirtti. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantıya Marmara Belediyeler Birliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bağcılar Belediye Başkanı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bilecek Belediye Başkanı Selim Yağcı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Birlik Genel Sekreteri Züver Çetinkaya katıldı.
 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10