Belde kapansa bile yatırım çöpe mi gidecek?

Hayrabolu’ya bağlı Şalgamlı Belediyesi’nin yeni ek hizmet binasının açılışını yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış CHP’ye yüklendi. CHP Tekirdağ Milletve

Hayrabolu 2.09.2012 19:56:00 0
Belde kapansa bile yatırım çöpe mi gidecek?

Çerkezköy Haber - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış karayoluyla Hayrabolu’ya bağlı Şalgamlı Beldesi’ne geldi.

 
YATIRIMI ANLAMLI HALE GETİRİR
Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve Şalgamlı Belediye Başkanı Salih Kıvanç ile birlikte yeni yapılan belediye ek hizmet binasının açılışını yapan Bakan Bağış, açılışın ardından yaptığı konuşmada, yatırımın gerçekleştirilmesinde ortaya çıkan kardeşlik ve dayanışma dokusunun yatırımı anlamlı hale getirdiğini söyledi.
 
 
TİPİK CHP ZİHNİYETİ
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'nün “AK Parti'nin kapatacağı beldeleri, Bakan Bağış açıyor" yönündeki eleştirilerine de cevap veren Bağış, “Bu tipik CHP zihniyetidir. Bu ülkenin çıkarları için bir kamu reformu gerekiyorsa onu da yaparız. Beldenin yönetimi ile bağlansa bile bu yatırım çöpe mi gidecek. Vatandaşa hizmetler devam edecek. CHP zihniyetine kalsa herkes çadırlarda yaşasın. Bu, ilk kez olmuyor. 2,5 yıl önce Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine 38 yıldan sonra giden ilk bakan olmuştum. Meclisin yüz karası bir milletvekili o dönemde bana 'Ne işin var burada' demişti. 'Hoş geldin diyeceğine, ne işin var burada diye sorar mı insan' demiştim. Şahsına değil ama milletin ona verdiği oya istinaden elimi uzatmıştım. Kendisi de 'Ben sorarım' diyerek elimi sıkmamıştı. Yine Tekirdağ'a yakışmayan bir ana muhalefet temsilcisinin 'Bakanın ne işi var bu açılışta' diye koparttığı bir yaygara var. Buradaki açılışta Şalgamlı'daki kardeşimle yürek yüreğe olmaktan onur duyarım” diye konuştu.
 
 
MİLLET DİPÇİK GÖRÜNCE AKLINA CHP GELİYOR
CHP’yi de eleştiren Bağış, “Biz CHP zihniyetini biliyoruz. Bu millet hala dipçik gördüğü zaman aklına CHP geliyor. CHP zihniyeti, tek kanallı siyah beyaz televizyon zihniyetidir. Onların vatandaşın sorunlarıyla dertlenme gibi bir anlayışı hiçbir zaman olmamıştır, bu saatten sonra da olmasını beklemek zaten onlara haksızlık yapmak olur. Onların şimdi buldukları çakma bir Gandileri var, onun peşinden gidip dursunlar” dedi.
 
“OĞLUM BAK GİT” DİYORUZ
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, CHP'nin, kiminle iç içe olduğunu gördüklerini belirterek, “Partilerinin bir milletvekili ortalığı ayağa kaldırdı. 'Beni kaçırdılar, dağa kaldırdılar' diye. Ertesi gün de 'Çok nazik çocuklar, çok efendi çocuklar bana çok iyi davrandılar' diyerek terör örgütünün propagandasını yapmaya kalktı. Kimileri gider hainlerle kucaklaşır, kimileri gider dağa kaldırıldıktan sonra onları övmeye başlar. AK Partililer, halkın içindedir. Başbakanımız bu görevi tebliğ ettiğinde bir talimatı olmuştur. 'Egemen Bey, Avrupa'da 75 milyon kardeşini temsil edeceksin. Diklenme ama hep dik dur' demişti. Onun için biz Şalgamlı'da, Tekirdağ'da, Kırklareli'nde, Edirne'de ve 81 ilimizde milletimizden aldığımız enerji ile Türkiye'ye laf etmeye kalkanlara, 'Oğlum bak git' diyoruz. Milletin vekili olamayıp, örgüt vekili olanlara da aynı şekilde sesleniyoruz” diye konuştu.
 
 
FUARI DA ZİYARET ETTİ
Açılışın ardından Tekirdağ'a geçti ve İl Teşkilatı’nı ziyaret eden Bakan Bağış, Merkeze bağlı Karaevli köyündeki Tarım ve Teknoloji Fuarı'na da katıldı. Bağış, ziyaretlerin ardından karayolu ile İstanbul’a hareket etti.
 

Haber / Gökhan TEKERCem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10