Terör ve şiddetten en çok kadınların canı yanıyor

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları, ''1 Eylül Dünya Barış Günü'' dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan dünyanın değiÅ

Çerkezköy 2.09.2012 21:03:00 0
Terör ve şiddetten en çok kadınların canı yanıyor

Çerkezköy Haber – 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla önceki gün saat 15.00’da kadın kolları üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Şayka Çalışkan, ikinci büyük emperyalist paylaşım savaşının 1 Eylül 1939’da Nazilerin Polonya’yı işgali ile başladığını ve Mayıs 1945 sona erdiğini belirterek “Yaklaşık 7 yıl süren bu savaşta 52 milyon öldü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ve milyonlarca gözü yaşlı insan bıraktı. Tarihin en acımasız, kirli, kanlı savaşının başladığı gün 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak kabul edildi” dedi. 

 
“KADINLARIN YÜREKLERİ DAHA ÇOK YANIYOR”
Türk Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü anımsatan Çalışkan “1 Eylül Dünya Barış gününde dünyanın değişik bölgelerinde devam eden ve dünya barışını tehdit eden tüm savaşları CHP İlçe Kadın Kolları olarak şiddetle kınıyoruz. Şiddetten ve terörden biz kadınların yürekleri daha çok yanıyor. Biz anneler çıkarlar uğruna evlatlarımızı kaybetmek istemiyoruz” dedi.
 
“HEPİMİZ KARDEŞİZ”
Savaşa ve teröre ayrılan bütçenin eğitim ve farklı coğrafyada yaşayan, açlıkla baş edemeyen insanlara harcanmasını isteyen Çalışkan “Barışçı politikalar yerine kin şiddet dolu yolları kullanmak isteyen kişi ve kurumları da lanetle kınıyoruz. Şiddet ve terör örgütlerine karşı işbirliği yaparak barış ve dostluk ortamının sağlanması ve bunun süreklilik haline getirilmesini istiyoruz. Biz Atatürkçü, halkçı, Cumhuriyetçi kadınlar olarak savaşlarda maşa görevi yapan ülke olmak değil, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ fikrini tüm dünyaya yaymaya çalışan ülke olmak istiyoruz. Tüm aydın, barışçıl ve sosyal demokratların haklı mücadelemizde yanımızda omuz omuza yürümelerini umut ediyoruz. Aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece, hepimizin kardeş olduğunu kabul ediyoruz. Savaştan arınmış bir dünyada mutluluğa, hoşgörüye ve evrensel barışa hep beraber kucak açalım istiyoruz” dedi.
 
 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10